Frågor från Podden Utan Dig - Äg din sorg!

Del 1

Det är så roligt att jag har fått varit med i Emelie och Alexandras podd och här kommer jag att försöka besvara de frågor som blev skickade till dem inför inspelningen av podden men inte hanns med eller i alla fall så blir de i skrivt besvarade här. Förhoppningsvis har jag hjälpt till att skapa lite mer klarhet i dessa frågor.😊🙏

Utan Dig AB på Instagram

Poddavsnittet med mitt deltagande

Det som är viktigt att poängtera, är att jag alltid pratar utifrån mitt perspektiv och tro.
Det betyder att ingen annan behöver ha vare sig min tro, tro på allt jag säger

eller gilla allt jag säger. Vi är alla unika individer med olika erfarenheter

och livsåskådningar, och det är viktigt att vara medveten om att det som fungerar

för en person kanske inte fungerar för en annan.

Vi bör därför alltid visa respekt för allas tro och perspektiv.

Detta gäller även om vi inte alltid förstår.

”Vad händer när man dör?”

För att lättare förklara detta behöver jag börja i den här änden.
Universum består av energi, frekvenser och vibrationer. Med andra ord, du och jag, stolen vi sitter på, bilen, husdjuret ja allt är energi och allt vibrerar på en viss frekvens och har en viss sammansättning av energi. Det är därför vi kan se, känna och interagera med dessa saker.
Denna insikt har sedan långt tillbaka öppnat upp möjligheter inom vetenskap och teknik. Till exempel används dessa principer inom medicin för att bota sjukdomar och inom teknologi för att utveckla nya material och produkter.
Din och min, allas våra själar är alltså energier och en del av den universella energin och det vibrerande fältet som helhet. Vår själ är ett högre medvetande som existerar bortom den fysiska kroppen och det materiella universum.
När din själ valde att inkarnera en del av sig i en fysisk kropp för att uppleva livet på jorden, anpassade den sig till den lägre vibrationsnivån som finns i den fysiska verkligheten. På så sätt kan vi uppleva alla de saker som är möjliga att uppleva som människor: kärlek, glädje, sorg, smärta och så vidare.

Så allt hänger ihop genom denna energi. Det finns ingen separation.
Trots att vi som människor kan känna oss som separata individer med egna identiteter och liv, är vi faktiskt en del av en större enhet. Vi delar en gemensam källa av energi och existerar i samma vibrerande fält som allt annat i universum. På detta sätt är vi inte separerade från varandra, utan snarare en del av en större helhet. Det finns inget jag endast ett vi.

Döden existerar därför inte, det är endast en illusion.
När den fysiska kroppen dör så återvänder själen hem, till en enhetlig högt andlig medvetenhet.
Förenklat skulle man kunna säga att den fysiska kroppen har kommit till sitt utgångsdatum för denna gång.
Tyvärr uppfattar den fysiska människan döden ofta som en slutpunkt, men är egentligen inte en separation eller slutet på vår existens. Det är en ny start!
Då vår själ är en energi som är en del av det universella energifältet, fortsätter den att existera även efter att vår fysiska kropp har dött. Döden blir då snarare en övergång till en annan form av existens och en fortsättning på vår själs resa genom universum.

”Hur snart kan man få kontakt med en anhörig efter att de dött?”

”Kan man "vilja för mycket" , se tecken etc , så att det får motsatt effekt?”

"Finns det någon tidsgräns (eller annan "gräns") för när de döda inte är mottagliga mer?"

Det finns ingen bestämd tidsram om och när (hur snart) man kan få kontakt med andevärlden. Ibland kan kontakten ske i princip omedelbart efter en persons död, jag har haft sessioner där inte ens begravningen ännu ägt rum efter den avlidna, medan det i andra fall kan ta längre tid.

Jag vill säga att det istället beror på andra faktorer ex. som klientens egen energi, tilltro och avsikt. Det här är något som klienten kanske inte alls är medveten om eller inte vill se sanningen om. Man kan lura sig själv men inte andevärlden.

Andevärlden finns alltid tillgänglig för oss, de vill inget hellre än att hjälpa oss framåt, med andra ord så finns det ingen tidsgräns eller avslut på att få kontakt med andevärlden. Däremot kan den fysiska personen uppleva ex mindre kontakt periodvis och det beror på den utveckling personen går igenom.

Kliver man som klient in i en session med inställningen att någon speciell måste komma, att man har ett sk tunnelseende, så är risken att man blir besviken. När man vill/kräver att en specifik själ från andevärlden skall kliva fram så är det lätt att man låser sin egen energi (skapar blockeringar).
Det spelar då ingen roll vad jag än förmedlar och hur korrekt informationen är, klienten hör och förstår inte det jag säger eftersom klienten är någon annanstans med sin tanke och önskan (tunnelseende).
Om klienten också befinner sig i ett sorgestadie och andevärlden känner att det finns en risk att klienten dippar ned djupare i en sorg (även om det i tid är länge sedan) kliver den man helst önskat inte fram.
Jag har också varit med om klienter som har ett extremt kontrollbehov och vill försöka styra mig, sessionen och andevärlden. Behöver jag säga att det fungerar dåligt?

Och man kan undra varför man ska vifta bort den eller dom övriga i andevärlden som önskar förmedla ett budskap av kärlek och helande?
Ibland har det hänt att det varit en släkting eller vän till ens partner eller föräldrar som kliver fram men budskapet som de för fram är specifikt och inte generellt, klienten vet/förstår alltid vilket budskapet är.

Det bästa är att kliva in i en session med en öppen och positiv inställning samt en intention att det faktiskt ska bli roligt och spännande. Att man bjuder in alla i andevärlden som vill ge ett budskap. Det är jag som ber mitt andliga team att hjälpa till att hålla ordning i kön, så att andevärlden lättare skickar fram den eller dom som tillhör klienten under sessionen.
Och att ha tillit till att den information som kommer fram är den som är menad att komma fram i nuet och att man välkomnar det som kommer. Även om man inte förstår allt direkt.
Jag säger alltid att man får inte det man vill ha, man får det man i nuet behöver!

Det som är viktigt att förstå, är att jag inte styr över Andevärlden utan jag är bara ett verktyg, det betyder att jag inte vet vem som kommer att kliva fram under sessionen.

Att få kontakt med sina nära och kära genom en sk kanalisering ger tröst och är en väldigt helande upplevelse. Många klienter uttrycker direkt att de känner en tyngd som lyfts bort under sessionen och ibland förstår inte klienten förrän långt senare hur helande och viktig sessionen faktiskt var.

”Jag vill så gärna komma i kontakt med min döda mamma! Men hur gör man?”

”Kan man göra något för att bli mer mottaglig?”

”Kan de döda känna av om vi är rädda/ inte vill att de ska visa sig?”

Som jag sa här ovanför så bör man ha ett öppet och en positiv inställning till mötet med ett medium och att vår egen energi är viktig.

Man kan också innan en session gärna ställa fram ett foto på den man önskar ska kliva fram, prata med personen, berätta roliga historier tillsammans med och om personen (skratt och glädje är bra energi) och man kan gärna be personen att ta upp något specifikt vid mötet med mediumet.

Kommer man till mig så brukar jag föreslå att man tar med ett foto i ett kuvert som jag kan hålla mellan mina händer alt att man har det bredvid sig när man har en distanssession (zoom el telefon).

Andevärlden med sitt högre medvetande vet vad vi behöver och ger oss alltid de budskap och den vägledning som är mest passande för oss just nu. Den fysiska människan kan dock tolka och uppleva det som skrämmande, man blir rädd. Ofta omtalar man det som spökerier av olika slag och/eller att en ande är för närgången etc. Rädsla kommer alltid av att man inte förstår eller kan förklara det man upplever. Andevärlden vill aldrig något ont utan vill förmedla något viktigt och gör därför det de kan för att få uppmärksamhet.

Del 2 kommer snart.

Kurs & Event i April 💫

Medial Utveckling – Grundkurs Exklusiv

Vill du höja, öppna upp och bjuda in dina andliga gåvor med glädje och nyfikenhet
men inte vet i vilken ände du ska börja eller kanske känner dig osäker och rädd?

Då är det här en kurs för dig!

I en säker, trygg och mycket vacker miljö ges du nu möjlighet att ta dig själv på en personlig utvecklingsresa, genom att lära känna dig själv och din intuition, tolka energier och budskap i utforskandet av din andlighet och förmågor.

Alla har förmågan att utveckla sin intuition och andlighet men ibland behöver man lite hjälp efter vägen. Man kanske behöver jobba bort rädslor och stress, prestationskrav och dömande, lära sig hur man landar i sig själv så att man kan höja sin vibration, få hjälp i hur man möter sin andliga guide/guider etc.

Med hjälp av olika verktyg kommer du under dessa dagar att få de bästa förutsättningarna för att bli mer medveten om dig själv samt utforska dina förmågor.

För att skapa ett välbefinnande och lugn inom dig och för att de medvetna och omedvetna blockeringar som kan stå i vägen för dig och din utveckling synliggörs samt bearbetas, kommer du bla att få ta del av en guidad djupmeditation med hypnos i grupp. Man kan kalla det för en inre utveckling på högre nivå. Självklart frivilligt, vill man inte är det helt ok också.

Hypnos är en helande kraft. All hypnos är självhypnos och vi befinner oss i trance flera gånger under dagen. Hypnos är det mer kända namnet för arbetet som utförs för att försätta en person i trance. Under hypnos är kroppen mycket avslappnad medan hjärnan är aktiv, intresserad och superfokuserad på de uppgifter den blir tilldelad. Den vill inget hellre än att hjälpa dig.

Den här kursen vänder sig till dig som vill

 • utforska och utveckla dig själv, din andlighet och förmågor.
 • öka din närvaro och stressa av.
 • lära dig att öppna upp och stänga ner.
 • lära känna, förstå och stärka tilliten till din intuition.
 • lära dig att tolka och ge budskap.
 • möta och utvecklas med likasinnade.

Vi kommer bla att prova på och jobba med

 • ljus & beskydd – Hur du öppnar, stänger och skyddar dig.
 • balansering av ditt energisystem.
 • olika meditationer.
 • intuition & Intuitions övningar.
 • numerologi, räkna fram livsväg och personligt år.
 • psykometri -  bla hur man läser av föremål.
 • healing och hur man jobbar för att inte dränera sig.
 • etik & moral i klientkontakter.

Kursledare

Malin Stenrana; Medium, healer, certifierad ICF-coach och hypnos terapeut.

Åsa Nordin; Medium, healer, massör och kursledare i meditation.

Åsas hemsida

Vi möts i vackra Lugna Hamnen i Nordmaling!

Dag & tid
Lördagen den 15/4 kl. 9.30 -17
Söndagen den 16/4 kl 9.30 -17

Adress:  Hamngatan 3 i Nordmaling.

Boendemöjligheter i närheten: Levar Hotell (ingår ej i priset och eget ansvarar för bokning av boende)

Förtäring: Kaffe/te, tilltugg och frukt ingår.
Vill man ha något mer matigt tar man med det själv.

Investering inkl moms: 3995 kr/pers

Betalning: Swish 1231998210 eller BG 885-4952 efter erhållen bokningsbekräftelse.
Text betalning: Ditt namn samt kursen betalningen avser.

Antal platser: 14 st

Bokning: via eventknappen eller mail till malin@rwconsulting.se
Text bokning via mail: Skriv fullständigt namn, epost adress och telefonnummer, samt den kurs anmälan gäller.

Bokningsvillkor:
500kr i anmälningsavgift betalas omgående efter att bokningsbekräftelsen är erhållen. Detta så att vi kan beräkna antalet kursdeltagare.

Anmälan är bindande när anmälningsavgiften är betalad och du är då skyldig att betala hela beloppet.
Resterande kursavgift inbetalas senast 5 dagar innan kursstart.

Kursavgiften återbetalas inte om Du själv skulle få förhinder (oavsett orsak) men kan istället användas till kommande kursavgift hos oss.
Inställd kurs pga för få deltagare, corona etc, kommer anmälnings- samt hela kursavgiften givetvis att återbetalas.

Tillsammans har vi många års erfarenhet av andligt arbete och personlig utveckling
så låt oss hjälpa dig att hitta dina styrkor och utveckla dem 
så att du lättare kan navigera i livet!

Med Ljus & Kärlek
Malin & Åsa

Workshop Manipura
- Bygg din inre styrka

Lördagen den 22 april kl. 12 -16

Vill du göra den där förändringen men får inte till det?

Känns det för svårt? För läskigt? För jobbigt? Vet du inte ens vad du vill?

Sviker självkänslan eller självdisciplinen? Känns magen bara som ett virrvarr av
känslor? Kanske matsmältningen är ur balans...

Nu är det dags att göra slag i saken! Allt landa i mer fokus och riktning.
Att tydligare känna att du duger som du är! Att få mer ordning på magen.
Att förvandla gamla mönster till nya! Till transformation!
Med andra ord - dags att bygga din inre styrka genom att rena och balansera upp ditt tredje chakra, Manipura och din Agni, din livsgnista.

Manipura är ditt kraftcentra, platsen därifrån du hämtar styrka, mod och
drivet att få saker att hända i den riktning du önskar. Manipuras element
är eld, en eld som står för transformation och kopplas både till energi,
metabolism och känslor.

Du kommer att få ta del av ayurveda, yoga, gong och en guidad djupmeditation så ta med bekväma kläder som du lätt kan röra dig i.

Yogamattor, sittkuddar och filtar finns på plats.

Plats
Green Butterfly, Sandåsvägen 31, Grubbe, Umeå

Medverkande
Therése Georgsson, kundaliniyogalärare, ayurvedisk hälsovägledare och massageterapeut samt samtalsterapeut och coach

Andreas Georgsson, kundaliniyogalärare och gongmeditationsspelare

Malin Stenrana, certifierad ICF-coach, medium och healer

Investering och anmälan
Din investering för workshopen är 600 kr inkl te/kaffe och tilltugg samt en fin gåva som du kan använda i ditt fortsatta läkande (värde 119 kr).

Bokning: via eventknappen eller mejla din anmälan senast måndagen den 17 april till antingen: malin@rwconsulting.se eller therese@greenbutterfly.se

Ange namn, telefon och e-postadress vid epost anmälan.

När vi meddelat att du har en plats bekräftar du din bokning genom att swisha avgiften till 123 276 54 85 (Green Butterfly).
Anmälan är bindande, avgiften återbetalas ej vid återbud, däremot kan du ge din plats till en annan.

Vid frågor kontakta
Therése Georgsson, 070-621 83 87, therese@greenbutterfly.se
Malin Stenrana, 070-206 30 28, malin@rwconsulting.se

Varmt Välkomna hälsar Malin, Therèse & Andreas

Aktiviteter - Mars 2023

Höstens Tarotkurs var fantastiskt rolig och blev väldigt uppskattad,

så nu kör vi igen! 😊

Tarotkurs inkl diplomering

Är du intresserad och nyfiken på att lära dig tolka Tarotkort?
Vill du utveckla din intuition och dina andliga förmågor?
Vill du kunna se människor och situationer i ett nytt perspektiv,
lära känna dig själv och andra på en högre nivå?

Då är du varmt välkommen till en kurs med mig i 2 dagar.


Tarotkorten är ett fantastiskt och roligt verktyg. Det finns inga farliga kort och man kan heller aldrig tolka fel, det finns bara olika nivåer på tolkningarna. Det finns således inget magiskt eller mystiskt i korten, det är något som tolkaren står för. Vi kommer att fokusera på Tarotkorten, men grundkunskaperna kan du använda på vilka kort som helst ex orakelkort.

Exempel på innehåll

Nivå: nybörjare och van utövare.
Förkunskaper: inga, endast nyfikenhet och längtan att utvecklas (mer).
Tarotlek: Rider-Waite Tarot (svensk).

Det kommer att finnas lånelekar på plats.
Ta gärna med egen tarotlek, om det är annan än Rider Waite så meddela mig i förväg.
Efter genomförd kurs har Du fått förutsättningar för att kunna vägleda andra och du kommer att få ett intyg i form av ett diplom. Det krävs dock emellertid övning och åter övning som gör dig till en duktig tarottolkare och vägledare!

Umeå

Dag & tid
Lördagen den 11/3 kl. 11-17
Söndagen den 12/3 kl 12-17

Plats: Green Butterfly, Sandåsvägen 31, Grubbe

Förtäring: Kaffe, te, tilltugg och frukt ingår.
Vill man ha något mer matigt tar man med det själv. Förslagsvis något enkelt då det finns begränsade köksmöjligheter.

Investering inkl moms: 1790 kr/pers eller paket: 2100 kr/pers inkl. tarotkort + stora boken om tarot
Betalning: Swish 1231998210 eller BG 885-4952 efter erhållen bokningsbekräftelse.
Text betalning: Ditt namn samt ort och datum betalningen avser.

Antal platser: 10 st

Bokning: via eventknappen eller mail till malin@rwconsulting.se
Text bokning via mail: Skriv fullständigt namn, epost adress och telefonnummer, vilken ort samt tillfälle anmälan gäller.

Bokningsvillkor:
400kr i anmälningsavgift betalas omgående efter att bokningsbekräftelsen är erhållen. Detta så att jag kan beräkna antalet kursdeltagare.

Anmälan är bindande när anmälningsavgiften är betalad och du är då skyldig att betala hela beloppet.
Resterande kursavgift inbetalas senast 5 dagar innan kursstart.

Kursavgiften återbetalas inte om Du själv skulle få förhinder (oavsett orsak) men kan istället användas till kommande kursavgift el tjänster hos mig.
Inställd kurs pga för få deltagare, corona etc, kommer anmälnings- samt hela kursavgiften givetvis att återbetalas.

Medveten Dans - Intensiv 5 tim.

Fokus för dagen: Frigöra trauma och blockeringar - Hitta hem i Dig själv!

Låt oss tryggt guida dig i din naturliga och undermedvetna rörelse,

som frigörs av musikens kraft och rytmer.

I ett JAG-stärkande, Bejakande & Byggande syfte!

Maria Bervelius

Det här blir en stund med djup fokus på dig själv, genom flera steg,
så ta plats och äg din kropp i kravlös rörelse!
När du blir mer närvarande, stimuleras din andning till att bli mer djup och fri,
vilket i sin tur minskar stress och spänningar i din kropp.

Under den här dagen kommer du också att ta del av..

Guidad djupmeditation.

Dragning av energikort för andligt och själsligt växande.

Gåva.

Umeå

Dag & tid
Söndagen den 26/3 kl. 12-17

Plats: Green Butterfly, Sandåsvägen 31, Grubbe

Förkunskaper: inga, endast nyfikenhet och längtan att utvecklas (mer).

Förtäring: Kaffe, te, tilltugg och frukt ingår.
Vill man ha något mer matigt tar man med det själv. Förslagsvis något enkelt då det finns begränsade köksmöjligheter.

Investering inkl moms: 800kr inkl moms (ord. pris 1250kr)
Betalning: Swish 1231998210 eller BG 885-4952 efter erhållen bokningsbekräftelse.
Text betalning: Ditt namn samt ort och datum betalningen avser.

Antal platser: 8 st

Bokning: via eventknappen eller mail till malin@rwconsulting.se
Text bokning via mail: Skriv fullständigt namn, epost adress och telefonnummer, vilken ort samt tillfälle anmälan gäller.

Bokningsvillkor:
400kr i anmälningsavgift betalas omgående efter att bokningsbekräftelsen är erhållen. Detta så att jag kan beräkna antalet kursdeltagare.

Anmälan är bindande när anmälningsavgiften är betalad och du är då skyldig att betala hela beloppet.
Resterande kursavgift inbetalas senast 5 dagar innan kursstart.

Kursavgiften återbetalas inte om Du själv skulle få förhinder (oavsett orsak) men kan istället användas till kommande kursavgift el tjänster hos mig.
Inställd kurs pga för få deltagare, corona etc, kommer anmälnings- samt hela kursavgiften givetvis att återbetalas.

Medverkande:
Malin Stenrana, certifierad ICF-coach, medium och healer
Maria Bervelius, frilansande sångerska, berätterska & teaterpedagog.

Varmt Välkommen!

Malin Stenrana
Professionell certifierad ICF-coach, Medium och Healer.

Utvecklingsmöjligheter på gång!

Tarotkurs inkl diplomering

Är du intresserad och nyfiken på att lära dig tolka Tarotkort?
Vill du utveckla din intuition och dina andliga förmågor?
Vill du kunna se människor och situationer i ett nytt perspektiv,
lära känna dig själv och andra på en högre nivå?

Då är du varmt välkommen till en kurs med mig i 2 dagar.


Tarotkorten är ett fantastiskt och roligt verktyg. Det finns inga farliga kort och man kan heller aldrig tolka fel, det finns bara olika nivåer på tolkningarna. Det finns således inget magiskt eller mystiskt i korten, det är något som tolkaren står för. Vi kommer att fokusera på Tarotkorten, men grundkunskaperna kan du använda på vilka kort som helst ex orakelkort.

Exempel på innehåll

Nivå: nybörjare och van utövare.
Förkunskaper: inga, endast nyfikenhet och längtan att utvecklas (mer).
Tarotlek: Rider-Waite Tarot (svensk).

Det kommer att finnas lånelekar på plats.
Ta gärna med egen tarotlek, om det är annan än Rider Waite så meddela mig i förväg.
Efter genomförd kurs har Du fått förutsättningar för att kunna vägleda andra och du kommer att få ett intyg i form av ett diplom. Det krävs dock emellertid övning och åter övning som gör dig till en duktig tarottolkare och vägledare!

Örnsköldsvik

Dag & tid: Lördagen 26/11 kl 11-17 och Söndagen 27/11 kl 11-16
Plats: Tivos Lokal, Själevad

Umeå

Dag & tid: Lördagen den 10/12 kl 11-17 och Söndagen den 11/12 kl 11-16
Plats: Green Butterfly, Sandåsvägen 31, Grubbe

Investering inkl moms: 1790 kr/pers eller paket: 1995kr/pers inkl. tarotkort + stora boken om tarot
Betalning: Swish 1231998210 eller BG 885-4952 efter erhållen bokningsbekräftelse.
Text betalning: Ditt namn samt ort och datum betalningen avser.

Förtäring: Kaffe, te, tilltugg och frukt ingår.
Vill man ha något mer matigt tar man med det själv. Förslagsvis något enkelt då det finns begränsade köksmöjligheter.

Antal platser: 10st

Bokning: malin@rwconsulting.se eller via eventknappen.
Text bokning via mail: Skriv fullständigt namn, epost adress och telefonnummer, vilken ort samt tillfälle anmälan gäller.

Anmälan är bindande när bokningsbekräftelsen är erhållen.
250 kr inbetalas omgående och resterande kursavgift inbetalas senast 5 dagar innan kursstart. Det är viktigt att Du betalar in anmälningsavgiften omgående, så att jag kan beräkna antalet kursdeltagare!
Inställd kurs pga för få deltagare, corona etc, kommer anmälnings- samt hela kursavgiften givetvis att återbetalas. Anmälningsavgift/kursavgift återbetalas inte om Du själv skulle få förhinder oavsett orsak, men kan istället användas till kommande kursavgift el tjänster hos mig.

Kommande Event

Medveten Dans

Det är den rörelse som finns naturligt och undermedvetet hos dig,
som frigörs av musikens kraft och rytmer.
Det här blir en stund med djup fokus på dig själv, genom flera steg,
så ta plats och äg din kropp i kravlös rörelse!
När du blir mer närvarande, stimuleras din andning till att bli mer djup och fri,
vilket i sin tur minskar stress och spänningar i din kropp.

Fokus för dagen: Frigöra trauma och blockeringar.
Förutom dansen kommer du också att bli guidad genom en meditation.

Maria Bervelius

Medverkande:
Malin Stenrana, certifierad ICF-coach, medium och healer
Maria Bervelius, frilansande sångerska, berätterska & teaterpedagog.

Varmt Välkommen!

Malin Stenrana
Professionell certifierad ICF-coach, Medium och Healer.

Workshop i Umeå; om chakrasystemet!

Balans, energi & läkning
Lördagen den 1 oktober
kl 12.00-15.30


När du börjar jobba med ditt chakrasystem ökar du din medvetenhet kring hela ditt jag. Du lär dig hur du kan detektera och lösa blockeringar, såväl mentalt som kroppsligt.
Vi vill med denna workshop skapa de allra bästa förutsättningar för ökad balans, energi och läkning samt en målmedvetenhet och handlingskraft för ett välmående på en högre nivå.
Under den här dagen får du bland annat lära dig vad chakran är och hur chakrasystemet fungerar, grunderna om våra sju största chakran, hur du gör för att själv scanna igenom dina olika chakran och checka in med dig själv, hur du balanserar ett obalanserat chakra samt hur du kan använda affirmationer för att balansera dina chakran.
Du kommer att få ta del av yoga, gong och en guidad meditation så ta med bekväma kläder som du lätt kan röra dig i. Yogamattor, sittkuddar och filtar finns på plats.

Plats
Green Butterfly, Sandåsvägen 31, Grubbe, Umeå
Medverkande
Therése Georgsson, kundaliniyogalärare, ayurvedisk hälsovägledare och massageterapeut samt samtalsterapeut och coach
Andreas Georgsson, kundaliniyogalärare och gongmeditationsspelare
Malin Stenrana, certifierad ICF-coach, medium och healer
Investering och anmälan
Din investering för workshopen är 550 kr inkl te och tilltugg samt en exklusiv gåva som du kan använda i ditt fortsatta läkande (värde 299 kr).
Mejla din anmälan senast onsdagen den 28 september till antingen: malin@rwconsulting.se eller therese@greenbutterfly.se
Ange namn, telefon och e-postadress vid anmälan.
När vi meddelat att du har en plats bekräfar du din bokning genom att swisha avgiften till 123 276 54 85 (Green Butterfly).
Anmälan är bindande, avgiften återbetalas ej vid återbud, däremot kan du ge din plats till en annan.
Vid frågor kontakta
Therése Georgsson, 070-621 83 87, therese@greenbutterfly.se
Malin Stenrana, 070 - 206 30 28, malin@rwconsulting.se

Varmt välkommen!


Lag & Etik

för Hypnos och andra KAM tjänster

Det behövs lagar, regler och normer för patientsäkerheten, det hoppas jag att vi alla är överens om, men alla är ju som bekant inte lika självklara.
Med stöd av bla. den juridik kurs jag har gått, med anledning av mitt medlemskap i International Hypnotists Guild, kommer jag här att förklara vad lagen säger, om etik samt min egen inställning kring detta område.

Först och främst, KAM står för Komplementära och Alternativa Metoder och är en av två huvudtyper av tjänster inom hälso- och sjukvård, den andra är traditionella tjänster som ingår i etablerad vårdutövning. KAM-tjänster erbjuds utanför etablerad vårdutövning.

I Sverige definieras KAM tjänsterna som medicinska diagnos- och behandlingsmetoder som inte lärs ut på grundutbildningarna till legitimerade vårdyrken. Exempel på detta är akupunktur, tapping, Havening Techniques, experimentell hypnos, NeuroLingvistisk Programmering (NLP) med mera. Det finns inga fasta gränser mellan KAM och den konventionella medicinen. När KAM-metoder börjar erbjudas (integreras) regelmässigt ihop med etablerad vårdutövning kallas det integrativ medicin, akupunktur är ett exempel.

Skyddade titlar

Det finns 21 yrkestitlar reglerade och skyddade i lagen. Några ex. är läkare, sjuksköterska, optiker, fysioterapeut, psykolog, tandhygienist etc.

Jurist är inte en skyddad titel, som man skulle kunna tro, utan vem som helst får kalla sig jurist utan någon som helst utbildning, kompetens eller kontroll.

Ordet terapeut betyder tjänare, vårdare/behandlare eller betjänt, och är inte en titel, vilket betyder att vem som helst kan anta och utge sig för att vara terapeut.
Det man bör se upp med är vad som finns/sätts framför ordet terapeut, ex psyko blir psykoterapeut som således är skyddad titel. Sätter du istället ex KBT (eller annat substantiv) framför, så indikerar det en metod, alkohol(terapeut) skulle betyda vad som ska behandlas. Ordet hypnos indikerar varken metod eller problem utan kan mer ses som ett samlingsnamn för olika typer av metoder.


Vad säger då lagen om ex hypnos?

Det här är väldigt intressant! För det finns dom som säger att hypnos är olagligt, om man inte utövar sk. klinisk hypnos. Men det här är det som faktiskt gäller.

5 kap. Begränsningar i rätten för andra än hälso- och sjukvårdspersonal att vidta vissa hälso- och sjukvårdande åtgärder

1 §   Andra än hälso- och sjukvårdspersonal får inte yrkesmässigt undersöka någon annans hälsotillstånd eller behandla någon annan för sjukdom eller därmed jämförligt tillstånd genom att vidta eller föreskriva någon av följande åtgärder i förebyggande, botande eller lindrande syfte:
   1. behandla sådana smittsamma sjukdomar som enligt smittskyddslagen (2004:168) är anmälningspliktiga sjukdomar,
   2. behandla cancer och andra elakartade svulster, diabetes, epilepsi eller sjukliga tillstånd i samband med havandeskap eller förlossning,
   3. undersöka eller behandla någon annan under allmän bedövning eller under lokal bedövning genom injektion av bedövningsmedel eller under hypnos,
   4. behandla någon annan med radiologiska metoder,
   5. utan personlig undersökning av den som sökt honom eller henne, lämna skriftliga råd eller anvisningar för behandling,
   6. undersöka eller behandla barn under åtta år, eller
   7. prova ut kontaktlinser.

Så som 5 kap. 1 § patientsäkerhetslagen är utformad i dag inryms inte psykiska sjukdomar i den uppräkning av diagnoser som reglerar vad man inte får behandla om man inte tillhör hälso- och sjukvårdspersonal.

"Man får erbjuda komplementära, alternativa och integrativa tjänster" / Socialstyrelsen.

Så hypnos är lagligt för alla att utföra utom vid de undantag av listan ovan, samt specifikt som bedövning för att undersöka eller behandla någon, varvid det krävs legitimerad kompetens. Det krävs också tillstånd för att utöva scenhypnos.

En utmaning med lagstiftning kring hypnos är att det är ett tillstånd som inte går att bevisa att någon har varit satt i. Man undersöker heller aldrig en klient under hypnos och man behandlar eller påstår sig inte behandla ett tillstånd utan det används mer som ex symptomlindring och effektv hjälp vid problemlösning.

Det är ytterst ovanligt att komplementära och alternativa verksamheter blir anmälda och dömda. Vem vet, det kanske beror på att de allra flesta klienterna är nöjda med resultatet?

”Det är inte förbjudet att använda och utöva hypnos eller annan komplementär metod
så länge man inte utger sig för att kunna behandla och bota svåra sjukdomar som ex cancer med metoden.”


Fördelar & nackdelar

Fördelen med etablerad vård är att den följer ett genomtänkt regelverk som ser till att den vård som tillhandahålls är kunskapsbaserad, vetenskapligt validerad och att journaler förs får långsiktig behandlingsuppföljning och ansvarstydlighet.

Nackdelen är att om en patient inte blir hjälpt av de metoder som passerat detta nålsöga, så är man utanför såväl subventioner som regelverk.

Fördelen med komplementär och alternativ vård är att patienten kan hitta metoder som passar deras livssyn, som kan ha mindre tyngdpunkt på kemiska interventioner och mer på ett holistiskt tänkande.

Nackdelen är att denna vård inte är subventionerad, det finns inget centralt ansvar annat än det mellan patienten och utövaren och det är upp till patienten att informera sig om metodernas verkningsgrad och bakgrund. Patienten måste också själv informera sig om vilken grad av tystnadsplikt och ansvarstagande behandlaren tillhandahåller.


Kvacksalveri

Ibland dyker uttrycket kvacksalvare upp, ofta i sammanhang där olika komplementära eller alternativa metoder erbjuds. Kvacksalveri har tidigare varit en brottsrubricering i svensk lagstiftning, förbudet kvarstår men termen kvacksalveri används inte längre i lagtexten. Det som tidigare kallades kvacksalverilagen, är idag vår patientsäkerhetslag.

Kvacksalveri anses vara en benämning på att ”utan erforderliga kunskaper ge verkningslösa eller farliga medicinska eller påstått medicinska behandlingar”. En person som utan behörighet utövar medicinsk verksamhet som är reserverad för legitimerade yrkesutövare som läkare, tandläkare osv. kallades då för kvacksalvare.

I vidare bemärkelse har ordet kommit att användas i betydelsen att utan kunskaper och utbildning utföra arbetsuppgifter, eller inkomma med åsikter, inom områden som kräver formell kompetens såsom att ställa en diagnos, rådgöra kring medicinering eller utlova behandling för reglerade symptom som smärta, epilepsi, cancer eller kontaktlinser.

Förbud mot sk kvacksalveri kan vara problematiskt, eftersom individer i ett fritt samhälle kan anses ha rätt att betala för behandlingar som de önskar få, även om dessa inte har vetenskapligt stöd.

Grigorij Rasputin

Vad är lag och vad är etik?

Sveriges riksdag stiftar lagar och lagar har rättslig påföljd.
En regel kan vara vad som helst i ett sammanhang och har andra konsekvenser.
En norm är en oskriven regel i ett sammanhang och har ofta sociala konsekvenser.
Etik är inte reglerat i lagar, regler eller normer från Socialstyrelsen, det är upp till utövarens personliga goda omdöme i varje situation.

Generellt sett så är etiska regler ett komplement till lagar och regler som tydliggör för såväl utövare som patient eller klient vad som gäller.
Det finns många branschorganisationer som erbjuder etiska regler, jag följer ex ICF (International Coaching Federation), International Hypnotists Guild och Mediumförbundet.


Om man är missnöjd

Jag anser att man alltid i första hand ska vända sig till utövaren, det borde finnas ett intresse från bådas håll att vilja ställa tillrätta det som nu anses blivit tokigt eller fel.

Om det av någon anledning inte fungerar och du vill klaga på en legitimerad psykolog som betett sig illa gör du det till Socialstyrelsen som är tillsynsmyndighet. Psykologen kan få en erinran, varning eller, i värsta fall, legitimationen indragen.

Vill du klaga på en coach eller andra terapeuter som inte är legitimerade av Socialstyrelsen vänder du dig till Allmänna Reklamationsnämnden och det är då konsumenttjänstlagen som tillämpas.

Om ärendet behöver tas till högre instans; är det ett av staten legitimerat människovårdande yrke som läkare, psykiater, psykolog, psykoterapeut - så gäller offentlig rätt.

Är det ett fall av en av staten icke legitimerad individ eller företag som hypnoscoach, akupunktör, massage terapeut eller medium - så gäller civilrätt.


Och då är frågan, vad är min inställning till detta?

Först och främst så tycker jag om ordning och reda. Jag gillar att det finns lagar och regler att följa, patientsäkerhetslagen syftar till att säkerställa patientens säkerhet vilket är bra och behövs. Det som kan vara svårt är att lagar ofta är otydliga och upp för tolkning av läsaren. Men rätt ska vara rätt, därför satte jag ihop det här inlägget.

• Jag anser att oavsett vad man utövar, läkare, hypnosterapeut etc. så ska man alltid ha personens bästa och behov för ögonen. Därför erbjuder jag bara tjänster jag har kompetens inom och accepterar inte klienter som ligger utanför mitt kompetensområde utan hänvisar alltid en klient vidare när jag uppmärksammar särskilda signaler.

• Det finns inget i livet som heter garantier, därför kan jag heller inte garantera något, jag kan ex. inte veta hur lång tid en klient kan behöva.

• Jag respekterar integritet, visar respekt och är varken dömande eller generaliserande.

Trots att jag egentligen inte lyder under sekretesslagen (min verksamhet lyder inte under Socialstyrelsens insyn), anser jag att det är viktigt att jag alltid arbetar under tystnadsplikt och inte för journaler. Det är något som jag upplyser om på flera ställen på hemsidan och när man bokar en tid hos mig.

För dig som klient är det viktigt att veta att så fort du blir informerad om tystnadsplikt, muntligt eller skriftligt, gäller lagen om sekretess.

Det är mitt ansvar som utövare att känna till de lagar som gäller för de tjänster och produkter jag tillhandahåller. Okunskap är ingen ursäkt i lagens öga.

Jag brinner för människors utveckling, främst i förståelsen för dem själva men även för de människor de möter och de sammanhang de ingår i.

Mitt arbete ger mig möjlighet att möta människor på alla nivåer och situationer, i en hälsofrämjande process.

Med Ljus & Kärlek
Malin

Workshop i Umeå; inför det nya året!

Sätt Din Intention för 2022

En workshop med syfte att bjuda in år 2022 med en riktad intention,
d v s en starkt kreativ energi som förstärks i grupp.

Söndagen den 12 december

kl 12.00-15.00

Tillsammans skapar vi under dagen en positiv energiportal så att både du
och det nya året får de allra bästa förutsättningarna.
Med stöd av siffrorna 2022 bjuder vi in balans, trygghet och hedrar gränser.
Vill du utöver detta bjuda in någon extra intention under dagen så går det också bra!

Vi delar upp oss och cirkulerar mellan 3 olika stationer där du både får prova på
och veta mer om verktyg som finns till din hjälp.
Du kommer bland annat att få ta del av ayurvedisk rådgivning,
gongmeditation och grupphealing.

Plats
Green Butterfly, Sandåsvägen 31, Grubbe, Umeå.

Medverkande
Therése Georgsson
Yogalärare, ayurvedisk hälsovägledare och massageterapeut samt samtalsterapeut och coach.

Andreas Georgsson
Yogalärare och gongmeditationsspelare.

Malin Stenrana
Professionell certifierad ICF-coach, medium och healer.

Investering och anmälan
Din investering för workshopen är 150 kr inkl te/kaffe och tilltugg!
Mejla din anmälan senast onsdagen den 8 december till antingen:
therese@greenbutterfly.se eller malin@rwconsulting.se

Betalning sker på plats.

Vid frågor kontakta
Therése Georgsson, 070-621 83 87, therese@greenbutterfly.se
Malin Stenrana, 070 - 206 30 28, malin@rwconsulting.se

Välkommen!

RoGivande Samtal

Att bli lyssnad på och förstådd är viktigt för alla!

I vårt samtal har du möjlighet att lyfta frågor och funderingar som är angelägna just för DIG!

Jag låter dig få den plats DU behöver.

Du kanske känner att du inte har någon annan att prata med och behöver någon som faktiskt lyssnar. Vi tar steg tillsammans där jag är en axel du kan luta huvudet mot eller någon som sätter sig rygg mot rygg.

Det här är ett möte där dina känslor och existentiella behov står i centrum.

Det som jag kan hjälpa, vägleda och vara ett stöd för baseras på min egen livs- och arbetserfarenhet och de tusentals timmar av samtal med många olika människor i alla åldersgrupper, i alla möjliga möten och från samhällets alla skikt.

Min förhoppning är att du efter samtalets slut känner större tilltro till
dig själv, dina önskningar och motivation för att lättare navigera i livet.

Våra känslor är ett viktigt signalsystem, det är dom som talar om hur vi mår. De utlöser tankar och handlingar med vilka vi kan utveckla oss själva och vårt liv. Känslorna bär på viktig information om oss själva och vår uppfattning om verkligheten. De kan berätta om våra nuvarande, tidigare - och våra önskade framtida livsupplevelser och erfarenheter.

Får vi inte våra existentiella behov tillräckligt tillfredsställda, om vi exempelvis upplever att vi inte blir sedda av vår omgivning, hamnar vi i någon form av obalans.
Denna obalans kan te sig i olika uttryck.

Känslan är eventuellt att du står och stampar, känner dig instängd eller
upplever dig ha en inre stress. Du börjar välja bort saker som du tidigare har tyckt varit roliga, du kanske är trött fast du har sovit/vilat etc.

Då kan du behöva ett nytt inslag, någon som lyssnar, förstår och låter
dig få den plats du behöver för att hitta och ta nästa steg.
Att komma till mod är inte självklart, att våga säga nej kan sitta långt inne.
Viljan kanske finns men första steget upplevs skrämmande.

Viktiga frågor att ställa sig själv är:

Varmt välkommen att boka en tid!

Ljus & Kärlek

Malin Stenrana

Hitta Din Egen Sanning - Work Shop i Umeå

I samarbete med Therese och Andreas på Green Butterfly i Umeå kommer jag att hålla en work shop.

En helg som ger dig möjlighet till att bli mer medveten samt utforska dina förmågor.

Det här är för dig som vill…

Några exempel på områden som vi kommer att utforska är…

Under dessa dagar kommer också Therese och Andreas att ta oss med på en inre resa genom deras specifika kunskaper! 

Det finns många vinster i att utforska och vara nyfiken på vem du är, så passa på att anmäla dig!

Anmälan mottages gärna så snart som möjligt dock senast den 9/9
Egen lunch och fika medtages.
Material och enklare förtäring ingår. 
Meddela ev allergier och/eller specialkost.

"When you get the choice to sit out or dance.... I hope you dance!!

//Lee Ann Womack

Genom ett coachande sätt, övningar och reflektion ges du nu möjlighet att få tillgång till dina inre resurser och verktyg för att lättare komma till insikt om dig själv, dina tankar, drömmar och känslor så att du lättare kan navigera i livet.

Har du en ”Friskvårdspeng” via ditt jobb eller företag?
Då har du möjlighet att ta upp denna helg som skattefri friskvårdsaktivitet då den räknas in under kategorin stresshantering.
Kvitto tillhandahåller jag.
Priset är inkl moms.

Varmt välkomna önskar Malin, Therese och Andreas!

För mer information och bokning, maila malin@rwconsulting.se eller använd formuläret.

Intresseanmälan

Man bör alltid ha ett öppet sinne och utforska men samtidigt hålla ett skeptiskt öga på glänt, det är sunt.
Min önskan är att alla människor, i alla situationer, skall ställa sig frågor som; Känns detta rätt, hur mår jag i situationen, vem är jag, vem vill jag vara och vad vill jag uppnå med mitt liv?
Använd din intuition, vad säger den till dig? Känns det kärleksfullt och vackert?
Den enda som sitter på svaret om Dig själv och Din andlighet är Du själv, så ha tillit!
Personlig utveckling syftar till att du ska inse att du själv, och ingen annan, har makten över ditt liv.
Det är du som har möjligheten, kan påverka och förändra ditt liv.
Mår du inte bra på din fritid så mår du inte bra på jobbet och tvärtom. 
Livet hänger ihop! 

Namasté Malin
Professionell Certifierad ICF Coach, Medium & Healer

Att få vägledning!

För ett tag sedan hade jag ett mycket trevligt besök av Ina Degerlund. Hon går journalistutbildningen i Umeå och ville därför göra ett reportage till Aspiranten om att gå till ett Medium.

Aspiranten.se är journaliststudenterna vid Umeå universitets egna webbtidning. För att få en helhetsupplevelse fick Ina både Medial Vägledning och Spådom i Tarotkort under hennes besök.

HÄR kan du läsa Inas artikel!

Jag dricker nervöst ur mitt vattenglas.
Jag försöker att inte bekräfta det hon säger på något sätt, men jag känner väldigt mycket igen mig själv i det hon säger. 
Hur kan hon träffa rätt på så mycket utan att veta någonting om mig?

// Utdrag ur artikeln

Det är inte alltid lätt att förklara vad vägledning innebär. Alla vi Medium jobbar olika och har olika begåvningar och förmågor, dvs hur vi tolkar och presenterar det vi får till oss. 

Det är andevärlden som talar om för klienten vilken slags vägledning hen behöver just nu. Vad som pågår i hens inre, medvetet eller omedvetet samt vad som händer runt hen samt vad hen har att räkna med nu och framöver.

Man kan säga att vi Medium är ett verktyg som förmedlar budskapet, som en radioapparat med rätt kanal inställd. Vi kan också presentera våra förmågor i olika tjänster, vissa använder sig ex endast av Orakelkort eller Tarotkort medans andra kombinerar sina mediala förmågor och verktyg, allt för att ge klienten den bästa hjälp hen kan få. Det finns inga regler hur det måste vara utan vi använder det sätt som vi känner oss trygg med och som vi får starkast samt bäst kontakt genom.

”En tanke som slog mig var att när man sitter hos dig så har man lämnat alla sina problem om de så är sånt som varit eller projektioner på en tänkt framtid så man kan plocka fram dem och objektivt titta på dem och skärskåda dem på ett annat sätt.
Så när man sitter hos dig så är man i nuet!
I övrigt så fick jag svar på den fråga jag alltid bär... och det är ifall jag fortfarande går på rätt väg och det gör jag, jobbig, lång och prövande men dock på rätt väg. Som du sa första gången, då varnade du mig för att försöka ta genvägar, för om jag går vägen hela vägen så kommer jag också dit jag vill...
Tack så mycket Malin.”

”Jaharran”

Här nedan kan du höra ett utdrag från en vägledning. 

Klienten har givit sitt godkännande för publicering. 

"Tack för den Mediala Vägledningen, blev väldigt positivt överraskad då jag inte hade några som helst förväntningar över detta så det var väldigt lärrorikt och spännande! Man fick en bekräftelse med en knuff i rätt riktning!"

/Inspelad klient

Jag vill aldrig ha någon förhandsinformation om mina klienter, jag vet oftast bara ett namn, telefonnummer och den tid som är inbokad.

När vi börjar samtalet så berättar jag för klienten vad jag har fått till mig och hen får sedan reflektera över vad jag har sagt. Andevärlden värderar inte vad som är bra och dåligt, rätt och fel. Utan de vägleder klienten till hens högsta bästa och till hens sanna natur och livsväg.

Mitt upplägg ser ut så här för att klienten skall känna att detta är autentiskt och inte ett vanligt samtal.

Efter att klienten gett sin reflektion har hen självklart möjlighet att ställa frågor och om det är något övrigt hen vill ta upp. För mig är det viktigt att klienten känner att jag jobbar med bevisföring, dvs att jag inte pratar och framför generell information utan endast det som bara klienten kan veta något om. Jag har full tillit till att jag får korrekt information från mitt Andliga Team.

En mycket vanlig direktreaktion hos klienten är ”Wow, det var precis det här jag behövde!” eller ”Äntligen får jag en bekräftelse på det jag redan visste eller anade!”. Andra kan bli lite chockad, eftertänksam och behöver tid att smälta informationen som kommit fram. Innan vi avslutar vårt samtal säger många klienter att det känns som om de har blivit tio kilo lättare och fått mer energi.

Vi som jobbar som Medium har ett stort ansvar vilandes på våra axlar och för mig är det viktigt att mina klienter känner att de har fått den vägledning som de behöver just nu. Vi har dock alla vår fria vilja och ändrar delvis och/eller skjuter på vårt öde beroende på hur man väljer, både med de val vi ställs inför och hur vi väljer att handskas med olika situationer.

Fram till ca 24–25 års åldern såg och visste jag när människor skulle gå bort. Det var väldigt, väldigt jobbigt!

Jag blev mamma för första gången samma år som jag skulle fylla 23 och minns fortfarande ångesten jag kände över att jag när som helst skulle kunna se eller få en förnimmelse av död eller katastrof som innefattade dottern. Än värre blev ångesten året efter, då andra dottern såg dagens ljus. 

Räddningen kom genom ett Medium som lärde mig hur jag kunde göra ett avtal med mitt Andliga Team. Ett avtal som gör att jag inte längre ser dessa händelser i samma utsträckning.

Min livsväg är att hjälpa människor på deras livsväg. Att ge dem nästa steg för att utvecklas som människa och vad deras Högre Jag efterfrågar. Därför förmedlar jag aldrig katastrofer, svår sjukdom eller död till mina klienter.

”Det du sa var sol klart när det gäller Krille! Han är verkligen Dr Jekyll och Mr Hyde och han pratar sig alltid ur situationer. Jag kommer nu att ta tag i situationen när det gäller honom och bestämma mig  för hur jag ska göra. Det är som du sa, jag måste börja vara ärlig främst mot mig själv men även mot honom!
Jag behövde verkligen detta, så stort tack!”

//Elisabeth

Skillnaden mellan en Kanalisering och Vägledning är att i Kanalisering jobbar jag för att få Ande kontakt och därigenom få information samt vägledning till klienten. Vid Vägledning jobbar tillsammans med mitt Andliga Team och klientens Guide/Guider och de ger klienten den vägledning som hen behöver just nu. Med kärlek och det Högsta Goda försöker jag synliggöra det som inte alltid är uppenbart.

Det händer ibland, men inget jag kan garantera, att det är någon släkting, närstående eller vän från Andevärlden som kliver fram i en Vägledning.

”Jag blev så glad och samtidigt chockad!!!
Det är verkligen som du sa, bla om mod och rädsla att hamna i rampljuset….det är precis det, rädslan att hamna i rampljuset och bli  något av en offentlig person! Hur kunde du veta det? Jag tyckte också mycket om att du gav så bra tips och råd  om hur jag kan jobba bort min rädsla så att jag finner min styrka och mitt mod så att jag kommer ännu längre på min karriärstege. Detta gav mig verkligen ny energi!
Tack snälla Malin!!”

//Catharina

Välkommen att boka en tid! Har du inte möjlighet att besöka mig? Var inte orolig, det fungerar lika utmärkt att göra en vägledning via telefon sk distanstjänst.

Det här går inte att beskriva med ord, det måste upplevas!

// Lars

Att jag får ha denna möjlighet att hjälpa människor, fyller mig med stor tacksamhet! Jag vill att du ska känna dig trygg och välkommen till mig! 

Med Ljus & Kärlek
Malin Berglund Proffesionell Coach, Medium & Healer