fbpx

Utvecklingsmöjligheter på gång!

Tarotkurs inkl diplomering

Är du intresserad och nyfiken på att lära dig tolka Tarotkort?
Vill du utveckla din intuition och dina andliga förmågor?
Vill du kunna se människor och situationer i ett nytt perspektiv,
lära känna dig själv och andra på en högre nivå?

Då är du varmt välkommen till en kurs med mig i 2 dagar.


Tarotkorten är ett fantastiskt och roligt verktyg. Det finns inga farliga kort och man kan heller aldrig tolka fel, det finns bara olika nivåer på tolkningarna. Det finns således inget magiskt eller mystiskt i korten, det är något som tolkaren står för. Vi kommer att fokusera på Tarotkorten, men grundkunskaperna kan du använda på vilka kort som helst ex orakelkort.

Exempel på innehåll

Nivå: nybörjare och van utövare.
Förkunskaper: inga, endast nyfikenhet och längtan att utvecklas (mer).
Tarotlek: Rider-Waite Tarot (svensk).

Det kommer att finnas lånelekar på plats.
Ta gärna med egen tarotlek, om det är annan än Rider Waite så meddela mig i förväg.
Efter genomförd kurs har Du fått förutsättningar för att kunna vägleda andra och du kommer att få ett intyg i form av ett diplom. Det krävs dock emellertid övning och åter övning som gör dig till en duktig tarottolkare och vägledare!

Örnsköldsvik

Dag & tid: Lördagen 26/11 kl 11-17 och Söndagen 27/11 kl 11-16
Plats: Tivos Lokal, Själevad

Umeå

Dag & tid: Lördagen den 10/12 kl 11-17 och Söndagen den 11/12 kl 11-16
Plats: Green Butterfly, Sandåsvägen 31, Grubbe

Investering inkl moms: 1790 kr/pers eller paket: 1995kr/pers inkl. tarotkort + stora boken om tarot
Betalning: Swish 1231998210 eller BG 885-4952 efter erhållen bokningsbekräftelse.
Text betalning: Ditt namn samt ort och datum betalningen avser.

Förtäring: Kaffe, te, tilltugg och frukt ingår.
Vill man ha något mer matigt tar man med det själv. Förslagsvis något enkelt då det finns begränsade köksmöjligheter.

Antal platser: 10st

Bokning: malin@rwconsulting.se eller via eventknappen.
Text bokning via mail: Skriv fullständigt namn, epost adress och telefonnummer, vilken ort samt tillfälle anmälan gäller.

Anmälan är bindande när bokningsbekräftelsen är erhållen.
250 kr inbetalas omgående och resterande kursavgift inbetalas senast 5 dagar innan kursstart. Det är viktigt att Du betalar in anmälningsavgiften omgående, så att jag kan beräkna antalet kursdeltagare!
Inställd kurs pga för få deltagare, corona etc, kommer anmälnings- samt hela kursavgiften givetvis att återbetalas. Anmälningsavgift/kursavgift återbetalas inte om Du själv skulle få förhinder oavsett orsak, men kan istället användas till kommande kursavgift el tjänster hos mig.

Kommande Event

Medveten Dans

Det är den rörelse som finns naturligt och undermedvetet hos dig,
som frigörs av musikens kraft och rytmer.
Det här blir en stund med djup fokus på dig själv, genom flera steg,
så ta plats och äg din kropp i kravlös rörelse!
När du blir mer närvarande, stimuleras din andning till att bli mer djup och fri,
vilket i sin tur minskar stress och spänningar i din kropp.

Fokus för dagen: Frigöra trauma och blockeringar.
Förutom dansen kommer du också att bli guidad genom en meditation.

Maria Bervelius

Medverkande:
Malin Stenrana, certifierad ICF-coach, medium och healer
Maria Bervelius, frilansande sångerska, berätterska & teaterpedagog.

Varmt Välkommen!

Malin Stenrana
Professionell certifierad ICF-coach, Medium och Healer.

Workshop i Umeå; om chakrasystemet!

Balans, energi & läkning
Lördagen den 1 oktober
kl 12.00-15.30


När du börjar jobba med ditt chakrasystem ökar du din medvetenhet kring hela ditt jag. Du lär dig hur du kan detektera och lösa blockeringar, såväl mentalt som kroppsligt.
Vi vill med denna workshop skapa de allra bästa förutsättningar för ökad balans, energi och läkning samt en målmedvetenhet och handlingskraft för ett välmående på en högre nivå.
Under den här dagen får du bland annat lära dig vad chakran är och hur chakrasystemet fungerar, grunderna om våra sju största chakran, hur du gör för att själv scanna igenom dina olika chakran och checka in med dig själv, hur du balanserar ett obalanserat chakra samt hur du kan använda affirmationer för att balansera dina chakran.
Du kommer att få ta del av yoga, gong och en guidad meditation så ta med bekväma kläder som du lätt kan röra dig i. Yogamattor, sittkuddar och filtar finns på plats.

Plats
Green Butterfly, Sandåsvägen 31, Grubbe, Umeå
Medverkande
Therése Georgsson, kundaliniyogalärare, ayurvedisk hälsovägledare och massageterapeut samt samtalsterapeut och coach
Andreas Georgsson, kundaliniyogalärare och gongmeditationsspelare
Malin Stenrana, certifierad ICF-coach, medium och healer
Investering och anmälan
Din investering för workshopen är 550 kr inkl te och tilltugg samt en exklusiv gåva som du kan använda i ditt fortsatta läkande (värde 299 kr).
Mejla din anmälan senast onsdagen den 28 september till antingen: malin@rwconsulting.se eller therese@greenbutterfly.se
Ange namn, telefon och e-postadress vid anmälan.
När vi meddelat att du har en plats bekräfar du din bokning genom att swisha avgiften till 123 276 54 85 (Green Butterfly).
Anmälan är bindande, avgiften återbetalas ej vid återbud, däremot kan du ge din plats till en annan.
Vid frågor kontakta
Therése Georgsson, 070-621 83 87, therese@greenbutterfly.se
Malin Stenrana, 070 - 206 30 28, malin@rwconsulting.se

Varmt välkommen!


Lag & Etik

för Hypnos och andra KAM tjänster

Det behövs lagar, regler och normer för patientsäkerheten, det hoppas jag att vi alla är överens om, men alla är ju som bekant inte lika självklara.
Med stöd av bla. den juridik kurs jag har gått, med anledning av mitt medlemskap i International Hypnotists Guild, kommer jag här att förklara vad lagen säger, om etik samt min egen inställning kring detta område.

Först och främst, KAM står för Komplementära och Alternativa Metoder och är en av två huvudtyper av tjänster inom hälso- och sjukvård, den andra är traditionella tjänster som ingår i etablerad vårdutövning. KAM-tjänster erbjuds utanför etablerad vårdutövning.

I Sverige definieras KAM tjänsterna som medicinska diagnos- och behandlingsmetoder som inte lärs ut på grundutbildningarna till legitimerade vårdyrken. Exempel på detta är akupunktur, tapping, Havening Techniques, experimentell hypnos, NeuroLingvistisk Programmering (NLP) med mera. Det finns inga fasta gränser mellan KAM och den konventionella medicinen. När KAM-metoder börjar erbjudas (integreras) regelmässigt ihop med etablerad vårdutövning kallas det integrativ medicin, akupunktur är ett exempel.

Skyddade titlar

Det finns 21 yrkestitlar reglerade och skyddade i lagen. Några ex. är läkare, sjuksköterska, optiker, fysioterapeut, psykolog, tandhygienist etc.

Jurist är inte en skyddad titel, som man skulle kunna tro, utan vem som helst får kalla sig jurist utan någon som helst utbildning, kompetens eller kontroll.

Ordet terapeut betyder tjänare, vårdare/behandlare eller betjänt, och är inte en titel, vilket betyder att vem som helst kan anta och utge sig för att vara terapeut.
Det man bör se upp med är vad som finns/sätts framför ordet terapeut, ex psyko blir psykoterapeut som således är skyddad titel. Sätter du istället ex KBT (eller annat substantiv) framför, så indikerar det en metod, alkohol(terapeut) skulle betyda vad som ska behandlas. Ordet hypnos indikerar varken metod eller problem utan kan mer ses som ett samlingsnamn för olika typer av metoder.


Vad säger då lagen om ex hypnos?

Det här är väldigt intressant! För det finns dom som säger att hypnos är olagligt, om man inte utövar sk. klinisk hypnos. Men det här är det som faktiskt gäller.

5 kap. Begränsningar i rätten för andra än hälso- och sjukvårdspersonal att vidta vissa hälso- och sjukvårdande åtgärder

1 §   Andra än hälso- och sjukvårdspersonal får inte yrkesmässigt undersöka någon annans hälsotillstånd eller behandla någon annan för sjukdom eller därmed jämförligt tillstånd genom att vidta eller föreskriva någon av följande åtgärder i förebyggande, botande eller lindrande syfte:
   1. behandla sådana smittsamma sjukdomar som enligt smittskyddslagen (2004:168) är anmälningspliktiga sjukdomar,
   2. behandla cancer och andra elakartade svulster, diabetes, epilepsi eller sjukliga tillstånd i samband med havandeskap eller förlossning,
   3. undersöka eller behandla någon annan under allmän bedövning eller under lokal bedövning genom injektion av bedövningsmedel eller under hypnos,
   4. behandla någon annan med radiologiska metoder,
   5. utan personlig undersökning av den som sökt honom eller henne, lämna skriftliga råd eller anvisningar för behandling,
   6. undersöka eller behandla barn under åtta år, eller
   7. prova ut kontaktlinser.

Så som 5 kap. 1 § patientsäkerhetslagen är utformad i dag inryms inte psykiska sjukdomar i den uppräkning av diagnoser som reglerar vad man inte får behandla om man inte tillhör hälso- och sjukvårdspersonal.

"Man får erbjuda komplementära, alternativa och integrativa tjänster" / Socialstyrelsen.

Så hypnos är lagligt för alla att utföra utom vid de undantag av listan ovan, samt specifikt som bedövning för att undersöka eller behandla någon, varvid det krävs legitimerad kompetens. Det krävs också tillstånd för att utöva scenhypnos.

En utmaning med lagstiftning kring hypnos är att det är ett tillstånd som inte går att bevisa att någon har varit satt i. Man undersöker heller aldrig en klient under hypnos och man behandlar eller påstår sig inte behandla ett tillstånd utan det används mer som ex symptomlindring och effektv hjälp vid problemlösning.

Det är ytterst ovanligt att komplementära och alternativa verksamheter blir anmälda och dömda. Vem vet, det kanske beror på att de allra flesta klienterna är nöjda med resultatet?

”Det är inte förbjudet att använda och utöva hypnos eller annan komplementär metod
så länge man inte utger sig för att kunna behandla och bota svåra sjukdomar som ex cancer med metoden.”


Fördelar & nackdelar

Fördelen med etablerad vård är att den följer ett genomtänkt regelverk som ser till att den vård som tillhandahålls är kunskapsbaserad, vetenskapligt validerad och att journaler förs får långsiktig behandlingsuppföljning och ansvarstydlighet.

Nackdelen är att om en patient inte blir hjälpt av de metoder som passerat detta nålsöga, så är man utanför såväl subventioner som regelverk.

Fördelen med komplementär och alternativ vård är att patienten kan hitta metoder som passar deras livssyn, som kan ha mindre tyngdpunkt på kemiska interventioner och mer på ett holistiskt tänkande.

Nackdelen är att denna vård inte är subventionerad, det finns inget centralt ansvar annat än det mellan patienten och utövaren och det är upp till patienten att informera sig om metodernas verkningsgrad och bakgrund. Patienten måste också själv informera sig om vilken grad av tystnadsplikt och ansvarstagande behandlaren tillhandahåller.


Kvacksalveri

Ibland dyker uttrycket kvacksalvare upp, ofta i sammanhang där olika komplementära eller alternativa metoder erbjuds. Kvacksalveri har tidigare varit en brottsrubricering i svensk lagstiftning, förbudet kvarstår men termen kvacksalveri används inte längre i lagtexten. Det som tidigare kallades kvacksalverilagen, är idag vår patientsäkerhetslag.

Kvacksalveri anses vara en benämning på att ”utan erforderliga kunskaper ge verkningslösa eller farliga medicinska eller påstått medicinska behandlingar”. En person som utan behörighet utövar medicinsk verksamhet som är reserverad för legitimerade yrkesutövare som läkare, tandläkare osv. kallades då för kvacksalvare.

I vidare bemärkelse har ordet kommit att användas i betydelsen att utan kunskaper och utbildning utföra arbetsuppgifter, eller inkomma med åsikter, inom områden som kräver formell kompetens såsom att ställa en diagnos, rådgöra kring medicinering eller utlova behandling för reglerade symptom som smärta, epilepsi, cancer eller kontaktlinser.

Förbud mot sk kvacksalveri kan vara problematiskt, eftersom individer i ett fritt samhälle kan anses ha rätt att betala för behandlingar som de önskar få, även om dessa inte har vetenskapligt stöd.

Grigorij Rasputin

Vad är lag och vad är etik?

Sveriges riksdag stiftar lagar och lagar har rättslig påföljd.
En regel kan vara vad som helst i ett sammanhang och har andra konsekvenser.
En norm är en oskriven regel i ett sammanhang och har ofta sociala konsekvenser.
Etik är inte reglerat i lagar, regler eller normer från Socialstyrelsen, det är upp till utövarens personliga goda omdöme i varje situation.

Generellt sett så är etiska regler ett komplement till lagar och regler som tydliggör för såväl utövare som patient eller klient vad som gäller.
Det finns många branschorganisationer som erbjuder etiska regler, jag följer ex ICF (International Coaching Federation), International Hypnotists Guild och Mediumförbundet.


Om man är missnöjd

Jag anser att man alltid i första hand ska vända sig till utövaren, det borde finnas ett intresse från bådas håll att vilja ställa tillrätta det som nu anses blivit tokigt eller fel.

Om det av någon anledning inte fungerar och du vill klaga på en legitimerad psykolog som betett sig illa gör du det till Socialstyrelsen som är tillsynsmyndighet. Psykologen kan få en erinran, varning eller, i värsta fall, legitimationen indragen.

Vill du klaga på en coach eller andra terapeuter som inte är legitimerade av Socialstyrelsen vänder du dig till Allmänna Reklamationsnämnden och det är då konsumenttjänstlagen som tillämpas.

Om ärendet behöver tas till högre instans; är det ett av staten legitimerat människovårdande yrke som läkare, psykiater, psykolog, psykoterapeut - så gäller offentlig rätt.

Är det ett fall av en av staten icke legitimerad individ eller företag som hypnoscoach, akupunktör, massage terapeut eller medium - så gäller civilrätt.


Och då är frågan, vad är min inställning till detta?

Först och främst så tycker jag om ordning och reda. Jag gillar att det finns lagar och regler att följa, patientsäkerhetslagen syftar till att säkerställa patientens säkerhet vilket är bra och behövs. Det som kan vara svårt är att lagar ofta är otydliga och upp för tolkning av läsaren. Men rätt ska vara rätt, därför satte jag ihop det här inlägget.

• Jag anser att oavsett vad man utövar, läkare, hypnosterapeut etc. så ska man alltid ha personens bästa och behov för ögonen. Därför erbjuder jag bara tjänster jag har kompetens inom och accepterar inte klienter som ligger utanför mitt kompetensområde utan hänvisar alltid en klient vidare när jag uppmärksammar särskilda signaler.

• Det finns inget i livet som heter garantier, därför kan jag heller inte garantera något, jag kan ex. inte veta hur lång tid en klient kan behöva.

• Jag respekterar integritet, visar respekt och är varken dömande eller generaliserande.

Trots att jag egentligen inte lyder under sekretesslagen (min verksamhet lyder inte under Socialstyrelsens insyn), anser jag att det är viktigt att jag alltid arbetar under tystnadsplikt och inte för journaler. Det är något som jag upplyser om på flera ställen på hemsidan och när man bokar en tid hos mig.

För dig som klient är det viktigt att veta att så fort du blir informerad om tystnadsplikt, muntligt eller skriftligt, gäller lagen om sekretess.

Det är mitt ansvar som utövare att känna till de lagar som gäller för de tjänster och produkter jag tillhandahåller. Okunskap är ingen ursäkt i lagens öga.

Jag brinner för människors utveckling, främst i förståelsen för dem själva men även för de människor de möter och de sammanhang de ingår i.

Mitt arbete ger mig möjlighet att möta människor på alla nivåer och situationer, i en hälsofrämjande process.

Med Ljus & Kärlek
Malin

Workshop i Umeå; inför det nya året!

Sätt Din Intention för 2022

En workshop med syfte att bjuda in år 2022 med en riktad intention,
d v s en starkt kreativ energi som förstärks i grupp.

Söndagen den 12 december

kl 12.00-15.00

Tillsammans skapar vi under dagen en positiv energiportal så att både du
och det nya året får de allra bästa förutsättningarna.
Med stöd av siffrorna 2022 bjuder vi in balans, trygghet och hedrar gränser.
Vill du utöver detta bjuda in någon extra intention under dagen så går det också bra!

Vi delar upp oss och cirkulerar mellan 3 olika stationer där du både får prova på
och veta mer om verktyg som finns till din hjälp.
Du kommer bland annat att få ta del av ayurvedisk rådgivning,
gongmeditation och grupphealing.

Plats
Green Butterfly, Sandåsvägen 31, Grubbe, Umeå.

Medverkande
Therése Georgsson
Yogalärare, ayurvedisk hälsovägledare och massageterapeut samt samtalsterapeut och coach.

Andreas Georgsson
Yogalärare och gongmeditationsspelare.

Malin Stenrana
Professionell certifierad ICF-coach, medium och healer.

Investering och anmälan
Din investering för workshopen är 150 kr inkl te/kaffe och tilltugg!
Mejla din anmälan senast onsdagen den 8 december till antingen:
therese@greenbutterfly.se eller malin@rwconsulting.se

Betalning sker på plats.

Vid frågor kontakta
Therése Georgsson, 070-621 83 87, therese@greenbutterfly.se
Malin Stenrana, 070 - 206 30 28, malin@rwconsulting.se

Välkommen!

RoGivande Samtal

Att bli lyssnad på och förstådd är viktigt för alla!

I vårt samtal har du möjlighet att lyfta frågor och funderingar som är angelägna just för DIG!

Jag låter dig få den plats DU behöver.

Du kanske känner att du inte har någon annan att prata med och behöver någon som faktiskt lyssnar. Vi tar steg tillsammans där jag är en axel du kan luta huvudet mot eller någon som sätter sig rygg mot rygg.

Det här är ett möte där dina känslor och existentiella behov står i centrum.

Det som jag kan hjälpa, vägleda och vara ett stöd för baseras på min egen livs- och arbetserfarenhet och de tusentals timmar av samtal med många olika människor i alla åldersgrupper, i alla möjliga möten och från samhällets alla skikt.

Min förhoppning är att du efter samtalets slut känner större tilltro till
dig själv, dina önskningar och motivation för att lättare navigera i livet.

Våra känslor är ett viktigt signalsystem, det är dom som talar om hur vi mår. De utlöser tankar och handlingar med vilka vi kan utveckla oss själva och vårt liv. Känslorna bär på viktig information om oss själva och vår uppfattning om verkligheten. De kan berätta om våra nuvarande, tidigare - och våra önskade framtida livsupplevelser och erfarenheter.

Får vi inte våra existentiella behov tillräckligt tillfredsställda, om vi exempelvis upplever att vi inte blir sedda av vår omgivning, hamnar vi i någon form av obalans.
Denna obalans kan te sig i olika uttryck.

Känslan är eventuellt att du står och stampar, känner dig instängd eller
upplever dig ha en inre stress. Du börjar välja bort saker som du tidigare har tyckt varit roliga, du kanske är trött fast du har sovit/vilat etc.

Då kan du behöva ett nytt inslag, någon som lyssnar, förstår och låter
dig få den plats du behöver för att hitta och ta nästa steg.
Att komma till mod är inte självklart, att våga säga nej kan sitta långt inne.
Viljan kanske finns men första steget upplevs skrämmande.

Viktiga frågor att ställa sig själv är:

Varmt välkommen att boka en tid!

Ljus & Kärlek

Malin Stenrana

Hitta Din Egen Sanning - Work Shop i Umeå

I samarbete med Therese och Andreas på Green Butterfly i Umeå kommer jag att hålla en work shop.

En helg som ger dig möjlighet till att bli mer medveten samt utforska dina förmågor.

Det här är för dig som vill…

Några exempel på områden som vi kommer att utforska är…

Under dessa dagar kommer också Therese och Andreas att ta oss med på en inre resa genom deras specifika kunskaper! 

Det finns många vinster i att utforska och vara nyfiken på vem du är, så passa på att anmäla dig!

Anmälan mottages gärna så snart som möjligt dock senast den 9/9
Egen lunch och fika medtages.
Material och enklare förtäring ingår. 
Meddela ev allergier och/eller specialkost.

"When you get the choice to sit out or dance.... I hope you dance!!

//Lee Ann Womack

Genom ett coachande sätt, övningar och reflektion ges du nu möjlighet att få tillgång till dina inre resurser och verktyg för att lättare komma till insikt om dig själv, dina tankar, drömmar och känslor så att du lättare kan navigera i livet.

Har du en ”Friskvårdspeng” via ditt jobb eller företag?
Då har du möjlighet att ta upp denna helg som skattefri friskvårdsaktivitet då den räknas in under kategorin stresshantering.
Kvitto tillhandahåller jag.
Priset är inkl moms.

Varmt välkomna önskar Malin, Therese och Andreas!

För mer information och bokning, maila malin@rwconsulting.se eller använd formuläret.

Man bör alltid ha ett öppet sinne och utforska men samtidigt hålla ett skeptiskt öga på glänt, det är sunt.
Min önskan är att alla människor, i alla situationer, skall ställa sig frågor som; Känns detta rätt, hur mår jag i situationen, vem är jag, vem vill jag vara och vad vill jag uppnå med mitt liv?
Använd din intuition, vad säger den till dig? Känns det kärleksfullt och vackert?
Den enda som sitter på svaret om Dig själv och Din andlighet är Du själv, så ha tillit!
Personlig utveckling syftar till att du ska inse att du själv, och ingen annan, har makten över ditt liv.
Det är du som har möjligheten, kan påverka och förändra ditt liv.
Mår du inte bra på din fritid så mår du inte bra på jobbet och tvärtom. 
Livet hänger ihop! 

Namasté Malin
Professionell Certifierad ICF Coach, Medium & Healer

Att få vägledning!

För ett tag sedan hade jag ett mycket trevligt besök av Ina Degerlund. Hon går journalistutbildningen i Umeå och ville därför göra ett reportage till Aspiranten om att gå till ett Medium.

Aspiranten.se är journaliststudenterna vid Umeå universitets egna webbtidning. För att få en helhetsupplevelse fick Ina både Medial Vägledning och Spådom i Tarotkort under hennes besök.

HÄR kan du läsa Inas artikel!

Jag dricker nervöst ur mitt vattenglas.
Jag försöker att inte bekräfta det hon säger på något sätt, men jag känner väldigt mycket igen mig själv i det hon säger. 
Hur kan hon träffa rätt på så mycket utan att veta någonting om mig?

// Utdrag ur artikeln

Det är inte alltid lätt att förklara vad vägledning innebär. Alla vi Medium jobbar olika och har olika begåvningar och förmågor, dvs hur vi tolkar och presenterar det vi får till oss. 

Det är andevärlden som talar om för klienten vilken slags vägledning hen behöver just nu. Vad som pågår i hens inre, medvetet eller omedvetet samt vad som händer runt hen samt vad hen har att räkna med nu och framöver.

Man kan säga att vi Medium är ett verktyg som förmedlar budskapet, som en radioapparat med rätt kanal inställd. Vi kan också presentera våra förmågor i olika tjänster, vissa använder sig ex endast av Orakelkort eller Tarotkort medans andra kombinerar sina mediala förmågor och verktyg, allt för att ge klienten den bästa hjälp hen kan få. Det finns inga regler hur det måste vara utan vi använder det sätt som vi känner oss trygg med och som vi får starkast samt bäst kontakt genom.

”En tanke som slog mig var att när man sitter hos dig så har man lämnat alla sina problem om de så är sånt som varit eller projektioner på en tänkt framtid så man kan plocka fram dem och objektivt titta på dem och skärskåda dem på ett annat sätt.
Så när man sitter hos dig så är man i nuet!
I övrigt så fick jag svar på den fråga jag alltid bär... och det är ifall jag fortfarande går på rätt väg och det gör jag, jobbig, lång och prövande men dock på rätt väg. Som du sa första gången, då varnade du mig för att försöka ta genvägar, för om jag går vägen hela vägen så kommer jag också dit jag vill...
Tack så mycket Malin.”

”Jaharran”

Här nedan kan du höra ett utdrag från en vägledning. 

Klienten har givit sitt godkännande för publicering. 

"Tack för den Mediala Vägledningen, blev väldigt positivt överraskad då jag inte hade några som helst förväntningar över detta så det var väldigt lärrorikt och spännande! Man fick en bekräftelse med en knuff i rätt riktning!"

/Inspelad klient

Jag vill aldrig ha någon förhandsinformation om mina klienter, jag vet oftast bara ett namn, telefonnummer och den tid som är inbokad.

När vi börjar samtalet så berättar jag för klienten vad jag har fått till mig och hen får sedan reflektera över vad jag har sagt. Andevärlden värderar inte vad som är bra och dåligt, rätt och fel. Utan de vägleder klienten till hens högsta bästa och till hens sanna natur och livsväg.

Mitt upplägg ser ut så här för att klienten skall känna att detta är autentiskt och inte ett vanligt samtal.

Efter att klienten gett sin reflektion har hen självklart möjlighet att ställa frågor och om det är något övrigt hen vill ta upp. För mig är det viktigt att klienten känner att jag jobbar med bevisföring, dvs att jag inte pratar och framför generell information utan endast det som bara klienten kan veta något om. Jag har full tillit till att jag får korrekt information från mitt Andliga Team.

En mycket vanlig direktreaktion hos klienten är ”Wow, det var precis det här jag behövde!” eller ”Äntligen får jag en bekräftelse på det jag redan visste eller anade!”. Andra kan bli lite chockad, eftertänksam och behöver tid att smälta informationen som kommit fram. Innan vi avslutar vårt samtal säger många klienter att det känns som om de har blivit tio kilo lättare och fått mer energi.

Vi som jobbar som Medium har ett stort ansvar vilandes på våra axlar och för mig är det viktigt att mina klienter känner att de har fått den vägledning som de behöver just nu. Vi har dock alla vår fria vilja och ändrar delvis och/eller skjuter på vårt öde beroende på hur man väljer, både med de val vi ställs inför och hur vi väljer att handskas med olika situationer.

Fram till ca 24–25 års åldern såg och visste jag när människor skulle gå bort. Det var väldigt, väldigt jobbigt!

Jag blev mamma för första gången samma år som jag skulle fylla 23 och minns fortfarande ångesten jag kände över att jag när som helst skulle kunna se eller få en förnimmelse av död eller katastrof som innefattade dottern. Än värre blev ångesten året efter, då andra dottern såg dagens ljus. 

Räddningen kom genom ett Medium som lärde mig hur jag kunde göra ett avtal med mitt Andliga Team. Ett avtal som gör att jag inte längre ser dessa händelser i samma utsträckning.

Min livsväg är att hjälpa människor på deras livsväg. Att ge dem nästa steg för att utvecklas som människa och vad deras Högre Jag efterfrågar. Därför förmedlar jag aldrig katastrofer, svår sjukdom eller död till mina klienter.

”Det du sa var sol klart när det gäller Krille! Han är verkligen Dr Jekyll och Mr Hyde och han pratar sig alltid ur situationer. Jag kommer nu att ta tag i situationen när det gäller honom och bestämma mig  för hur jag ska göra. Det är som du sa, jag måste börja vara ärlig främst mot mig själv men även mot honom!
Jag behövde verkligen detta, så stort tack!”

//Elisabeth

Skillnaden mellan en Kanalisering och Vägledning är att i Kanalisering jobbar jag för att få Ande kontakt och därigenom få information samt vägledning till klienten. Vid Vägledning jobbar tillsammans med mitt Andliga Team och klientens Guide/Guider och de ger klienten den vägledning som hen behöver just nu. Med kärlek och det Högsta Goda försöker jag synliggöra det som inte alltid är uppenbart.

Det händer ibland, men inget jag kan garantera, att det är någon släkting, närstående eller vän från Andevärlden som kliver fram i en Vägledning.

”Jag blev så glad och samtidigt chockad!!!
Det är verkligen som du sa, bla om mod och rädsla att hamna i rampljuset….det är precis det, rädslan att hamna i rampljuset och bli  något av en offentlig person! Hur kunde du veta det? Jag tyckte också mycket om att du gav så bra tips och råd  om hur jag kan jobba bort min rädsla så att jag finner min styrka och mitt mod så att jag kommer ännu längre på min karriärstege. Detta gav mig verkligen ny energi!
Tack snälla Malin!!”

//Catharina

Välkommen att boka en tid! Har du inte möjlighet att besöka mig? Var inte orolig, det fungerar lika utmärkt att göra en vägledning via telefon sk distanstjänst.

Det här går inte att beskriva med ord, det måste upplevas!

// Lars

Att jag får ha denna möjlighet att hjälpa människor, fyller mig med stor tacksamhet! Jag vill att du ska känna dig trygg och välkommen till mig! 

Med Ljus & Kärlek
Malin Berglund Proffesionell Coach, Medium & Healer

Artikel: Att bli spådd av ett medium

Malin Berglund är medium och spår i tarotkort för att vägleda sina klienter i livet. Foto: Ina Degerlund

Jag föreställer mig en mystisk spådam med en magisk kristallkula som ska spå min framtid och fälla onda förbannelser på mig. Det är däremot inget jag möts av hos medium Malin Berglund, som i stället för att skapa obehag vill hjälpa sina klienter att hitta den rätta vägen i livet.

– De allra flesta vet saker eller anar saker, men de vill få en bekräftelse på att de inte är dumma i huvudet, säger hon.

När jag kliver in hos Malin Berglund möts jag av ett varmt välkomnande och en hemtrevlig känsla. Solen lyser upp det vackra vardagsrummet och på bordet står några ljus, små kristallstenar och kortlekar. Vi sätter ner oss i fåtöljerna runt vardagsrumsbordet och Malin plockar fram sina anteckningar. Det är här hon tar emot sina klienter. För att få en helhetsupplevelse får jag både medial vägledning och spådom i tarotkort under mitt besök.

– Innan ditt besök har jag suttit en stund och fått till mig saker som jag skrivit ner på ett papper, berättar Malin.

Hon förklarar att hon med hjälp av intuitionen får bilder i sinnet som hon sedan förmedlar vidare till klienten.

Hon sluter ögonen och sitter tyst i någon minut innan hon börjar den mediala vägledningen. Hon förklarar att det hon säger endast är vägledande. Hon vill även vara tydlig med att jag alltid kan välja att göra på ett annat sätt, och då behöver inte det som hon säger gå i uppfyllelse. Hon ser situationen jag befinner mig i just nu och vart den kommer att leda om jag fortsätter gå den vägen jag är på.

– Om du väljer den vägen är det jag säger den mest troliga utkomsten, förklarar hon.

Pilgrimsvandring och framgång

– Du är extremt äventyrlig och självständig och du går dit näsan pekar, börjar Malin. Får du för dig en sak så gör du det, tillägger hon.

Malin berättar att hon ser en pilgrimsvandring från Frankrike till Spanien. Hon menar att jag kanske har en önskan om att göra en sådan, eller att den symboliserar min väg i livet – en tanke som faktiskt slog mig en gång när jag gick på gymnasiet för fyra år sedan.

– Att du är så extremt äventyrlig och självständig kan dock ställa till med lite problem, om det är någon som vill bli i ett förhållande. Man får inte binda fast dig – en ring på ett finger känns som en boja, fortsätter hon. Du är hemskt otålig och vill att saker och ting ska hända, och helst igår, säger hon och skrattar.

Hon råder mig att släppa taget och kontrollen, då jag omöjligt kan kontrollera allting.

– Du får framgång och styrka, det behöver du inte vara orolig över, betonar hon.

Hon fortsätter med att berätta att jag är en person som måste göra saker för att få energi och befinna mig där det händer mycket runt omkring.

Jag dricker nervöst ur mitt vattenglas. Jag försöker att inte bekräfta det hon säger på något sätt, men jag känner väldigt mycket igen mig själv i det hon säger. Hur kan hon träffa rätt på så mycket utan att veta någonting om mig?

“Det är upp till var och en själv att avgöra vad man tror på”

Trovärdigheten är viktig för Malin och hon menar att det inte gynnar någon om hon skulle googla fram information i förväg.

- Det är upp till var och en själv att avgöra vad man tror på, säger hon.

Hon berättar att bemötandet med klienter alltid varit positivt och att hon tycker bäst om att jobba med skeptiker, då de inte har några särskilda förväntningar utan ofta är nyfikna människor som har gått i funderingar på om det dels finns något mer efter det här livet på jorden, eller har upplevt saker de inte kan finna naturliga orsaker till. Ett öppet sinne, sunt förnuft och ett skeptiskt ifrågasättande hör ihop med andlig tro.

– Ingen bör leva sig in i ett så “övernaturligt” tänk så att det tar över vardagen, menar Malin.

Att besöka ett medium påminner mig om att gå till en psykolog, fast med omvända roller. När jag går till en psykolog är det jag som berättar för psykologen hur jag känner, men hos ett medium är det tvärtom. Mediet berättar för mig hur jag känner. Samtidigt känns det ganska skönt att höra någon annan säga de tankar som jag ofta tänker på men aldrig säger högt. Det ger en viss klarhet för en själv och man kan se på saker ur ett annat perspektiv.

Förutom detta berättar Malin om personer som kommer träda fram i mitt liv, och om framgång och karriärmöjligheter som står och väntar bakom hörnet. Hon nämner även en speciell kontakt jag har med djur, men det är något jag aldrig tänkt på eller utforskat.

– Ska vi titta på tarotkorten? frågar Malin ivrigt. Hon tar upp kortleken som består av 52 bildkort med olika betydelser. Malin berättar att många är rädda över att få Döden, även om kortet inte alls är farligt utan symboliserar en övergång från en period i livet till en annan.

Vad bör jag veta just nu?

Malin ställer frågan och blandar korten. Hon lägger ut 16 av korten på bordet och vänder ett kort i taget. Det första kortet är Bägaren, som är ett känslokort.

– Du kryper undan dina egna känslor och du vill varken titta på dem eller handskas med dem, säger hon.

Hon förklarar att korten brukar plocka upp det som tankarna fokuserar mest på just nu. I mitt fall är det önskan om att få stabilitet i känslor, kärlek och gemenskap till andra människor. Malin menar också att jag inte riktigt vet vad jag vill.

– En stund vill du vara nomad och inte äga någonting och andra stunder vill du ha allt, förklarar hon.

Hon fortsätter att vända på korten en efter en.

– Du är en väldigt känslosam dam, skrattar hon.

De flesta korten innehåller en bägare. På ett av korten finns en person vars blick faller på fällda bägare som runnit tomma. Det som personen inte ser är alla bakomliggande, fyllda bägare. Kortet symboliserar att man inte ska se tillbaka på vad som har hänt utan i stället fokusera på att leva i nuet och uppmärksamma det man fortfarande har.

– Här kommer segertåget! utropar Malin glatt när hon vänder på följande kort. Du kan inte längre gömma dig för känslorna och du kommer att lämna det gamla bakom, säger hon.

Malin ser att det finns en pålitlig kvinna i mitt liv som kommer att hjälpa mig mycket. Hon är ganska övertygad om att denna kvinna redan finns, men är inte närstående.

– Jag tror du redan vet vem det är, det är inte helt oväntat, säger hon. I den stunden kan jag inte avgöra vem denna kvinna möjligen kunde vara, men Malin menar att mycket av det hon säger kommer att falla på plats efter en tid.

Malin ser också att jag kommer få ett jobberbjudande eller ett meddelande om pengar.

– Det kan handla om frilansjobb eller extrajobb inom din bransch. Det är svårt att säga när det händer, men det känns som att det inte är så långt borta, säger hon.

Hon vänder på nästa kort som är Magikern.

– Det du vill ska hända får du att hända, men du måste hantera det här med dina känslor, betonar hon. Du har ingenting att oroa dig för, så länge du inte väljer att kliva ner i ett hål, menar hon.

Vad bör jag veta om människorelationer?

När Malin ställer frågan och återigen blandar korten faller några av dem på golvet.

– Det är inte ofta de flyger iväg, säger hon.

Hon vänder på första kortet som är Narren. Malin menar att jag inte är van vid att stanna länge i människorelationer.

– Du känner dig som ett sårat barn ibland – som en treåring. Kanske att du känner dig missförstådd, säger hon.

Hon ser att jag kommer göra ett val i känslor som kommer leda till något bra. Längre bort när jag väl bearbetat känslorna kommer nya möjligheter.

– Du får inte ge upp, lämna och gå inte oavsett vilken relation det är. Var inte det sårade barnet, råder hon.

Vad bör jag veta om kärlek?

Narren kommer fram igen när Malin lägger korten på bordet.

– Vill du verkligen ha en kärleksrelation? frågar Malin fundersamt.

Hon ser i korten att jag även i denna fråga velar. Enligt Malin är den faktiska frågan: vill jag plantera så det händer eller rycka upp så att det inte händer?

– Du är rädd för att bli sårad i kärlek, fortsätter hon. Men – det finns en man som är rättvis, lojal, duktig, företagsam och han vet vad han vill. Hans negativa sida är att han kan styra för mycket och han måste få höra att han inte kan bestämma allt. Han har skarpt intellekt, han är ärlig och han vet, säger Malin. Håll utkik på intelligens, betonar hon.

Hon säger dock att den här mannen inte behöver vara någon jag tänker på just nu, utan det kan vara någon som kommer fram vid ett senare tillfälle. Hon uppmuntrar mig till att öppna ögonen och se mig omkring – och det känner jag att jag i denna fråga behöver göra. Jag har ingen blekaste aning om vem den här mannen skulle kunna vara, så läser han detta får han gärna träda fram!

– Det känns som att du ibland vill sluta tänka på de här känslorna, att du inte orkar tänka på det här, fortsätter Malin läsa i korten.

Hon menar att när jag väl träffar någon ska jag inte krypa undan mina känslor utan i stället berätta vad jag känner.

– Du kommer märka att han också är väldigt känslosam, tillägger hon.

Även Döden dyker upp i frågan om kärlek, men som Malin tidigare förklarat är det ingenting farligt. Den symboliserar ju bara början på något nytt.

– Skynda långsamt i kärlek, säger Malin.

Ett reportage från besöket hos medium Malin Berglund i oktober 2018.

Ina Degerlund

SMED - en musikberättelse

Syftet är att genom att nyskapa en musikalisk berättelse i modern gestaltning med en historisk sann berättelse – visar vi på att historien upprepar sig i nya former.

Detta är en musikalisk berättelse om familjen Smed som sökte ett bättre liv i Sveriges Amerika - Norrland. De kom från området längs den Ångermanländska kusten, från de små stugornas och de stora barnkullarnas land. 

Då familjen Smed var stora entreprenörer på sin tid, i mitten av 1800-talet, gestaltas det i vår konsert och belyser det faktum att även dåtidens människor drevs av entreprenörskap och framtidsanda. Vi vill visa på hur människans entreprenörskap och sökande har betydelse till att förbättra integrationen och skapa en bättre vardag. Idag har vi stora utmaningar att integrera våra nyanlända. 

Vi har ett gemensamt kulturarv, musiken, men givetvis även stora skillnader. För att öka samarbetet mellan länder och skapa förståelse för de kulturella skillnaderna är det viktigt att ha en gemensam nämnare som alla kan förstå, oberoende av språk, psykisk- och fysisk förmåga eller bakgrund. Som denna bro kan musiken genom sitt universalspråk föra människor och länder närmare varandra. Vårt projekt är ett bidrag till detta brobyggande. 

Medlemmarna av ensemblen
-Maria Bervelius - sång och berättelse
-Peter Nordwall - saxofoner
-Ulf Nordwall - piano och orgel

har många års erfarenheter och kompetenser som musiker, textförfattare och kompositörer

SMED är resultatet av en forskningsstudie som Ulf Nordwall gjort kring historien om nybyggarlandet Norrland. 

Vi får under 1800-tal följa släkten till fältjägaren Jonas Jonsson Smed, född den 14 mars 1810, död genom drunkning i Vallsträsket den 13 november 1839. Smed hade i sällskap med sin fru, Anna Brita Jonsson Smed, gått över isen från västra sidan av sjön. I närheten av Nölåkersberget brast isen och båda hamnade i vattnet. Med gemensamma ansträngningar tog sig Anna-Brita upp på isen. När hon försökte hjälpa Jonas hamnade de båda åter i vattnet. Jonas lyckades hjälpa upp Anna- Brita ur vaken och sade åt henne ”att inte försöka hjälpa mig” då drunknar vi båda två. ”Det är bättre att jag drunknar, spring du hem till barnen” uppmanade Jonas innan han gick till botten. Det sista Jonas i sin kamp från att drunkna försökte lugna sig med var att familjens fyra barn hade sin mor Anna-Brita hos sig. Att Jonas Jonssons Smeds son, Anders Jonsson Smed, 50 år senare skulle omkomma i sommarfisket genom drunkning var en sådan fasansfull tragedi för släkten Smed att man än idag, 150 år senare, talar om den. En tragedi som medförde hårda prövningar såsom barnaktion, svält och misär.

Här skulle historien om släkten Smed kunnat ta slut, men istället för att ge efter för motgångar reste sig släkten Smed. En oväntad kärlekshistoria resulterade i ett giftermål och nio nya liv.

Kommande konserter
11 april kl. 19.00, Lillan Luleå
12 april kl. 19.00, Härnösands Stadsteater
13 april kl. 19.00, Thule Teatern Örnsköldsvik
15 april kl. 14.00, Västerbottens Museum Umeå

Vill du att SMED skall komma till din stad? Hör gärna av dig!

En unik inbjudan!
Ensemblen har fått en unik inbjudan till Chicago för konserter i maj 2018 på Swedish American Museum och på Nordic Culture Center in Rockford!

Lyckoamulett / Talisman

Nu är Lyckoamuletterna färdiga för laddning!

En Lyckoamulett / Talisman är ett föremål som kan laddas med specifika egenskaper och som ska ge beskydd eller skänka lycka till ägaren. Från tidens begynnelse och genom hela historien har det på alla kontinenter och i nästan varje kultur konstaterats att Amuletter använts. Ofta laddade med ett syfte som den är avsett att representera. De krafter som beskrivs av föremålet bör vara i exakt harmoni med dem du vill locka, och ju mer exakt symbolismen desto lättare är det att locka den här kraften.

Den här Amuletten har Livets Träd utstansat, med rötterna i jorden och grenarna utsträckta mot solen och himlavalvet, omgärdad med bokstäver i runskrift som står för bla. rikedom, glädje, behov etc.

Du kan beställa en Amulett till dig själv, ge bort den till någon annan eller till din bostad. Den är dock väldigt personlig så den bör inte tas på av andra människor, deras energi överförs då till den och kraften kan gå förlorad.

Ge din Talisman en specifik uppgift!

Du berättar för mig vilken önskan/önskningar och vad du vill uppnå med din amulett. Jag laddar din amulett med den intention som du har och det är det som ger den sin specifika energi och uppgift. 

Sedan ger du den uppmärksamhet, bär den nära, pratar med den på ett positivt sätt och upprepar det den är laddad med. Glömmer du bort din amulett så försvagas den. För att den ska vara kraftfull bör den inte laddas med mer än tre önskningar.

Livets Träd kommer med ett halsband som går att plocka bort. Hur länge den är aktiverad och fungerar är svårt att svara på, ibland använder den all sin kraft på en gång, ibland pytsar den ut lite i taget och det händer, att den inte fungerar alls. Varför, är svårt att veta. Den kan dock bara göra gott i ditt liv!

Jag laddar din Amulett med den intention/önskan som du har och det är det som ger den sin specifika energi och uppgift. Du kan ge bort den till någon annan eller till ditt boende. Göm den då utom räckhåll. Den är väldigt personlig så den bör inte tas på av andra människor, deras energi överförs då till den och kraften kan gå förlorad.

Här kan du beställ din talisman

A talisman is an object that can be charged with specifik properties that offers protection and bring good luck to the possessor.

From the beginning of time and throughout history, it has been found on all continents and in almost every culture that amulets have been used. Often charged with a purpose which it is intended to represent. The forces depicted by the item should be in exact harmony with those you wish to attract, and the more exact the symbolism, the easier it is to attract said force.

This Talisman has tarnished the tree of life, with its roots in the ground and its branches stretched out against the sun and the sky, surrounded by letters in runic that stand for ex. wealth, joy, needs etc.

You can order an Amulette to yourself, give it to someone else or to your home. However, it is very personal, so it should not be touched by other people, their energy is then transferred to it and the power can be lost.

Tell me what wish / wishes and what you want to achieve with your Talisman and I charge your Talisman with the intention you have and that's what gives it its specific energy and task. Then you pay it attention, carry it close, talk to it in a positive way and repeat what it's charged with. If you forget your Talisman, it will weaken it. In order for it to be powerful it should not be charged with more than three wishes.

How long it's enabled and working is hard to answer, sometimes it uses all its power at once, sometimes it pours it out a bit at a time and it does not work at all. Why it´s so is hard to tell. But it can only do good!

For now, only shipping in Sweden.