fbpx

Samarbetspartners

DC Consulting

Med stort hjärta och varm humor utbildar Anna-Karin i läran om hur kulturella mönster påverkar tolkningar och beteenden om vad som sker i en dialog mellan människor med olika bakgrunder, dvs. hur påverkas vår förmåga att förstå varandra när vi har olika utgångspunkter i vår förståelse av världen?

DC Consulting, är ett kunskapsorienterat företag som drivs av att förmedla kunskap och att utveckla individer, grupper och organisationer. Med kommunikation som främsta verktyg erbjuder DC Consulting kommunikationslösningar, utbildningar och analyser inom områdena interkulturell kommunikation, strategisk kommunikation, organisationsutveckling, integrations- och migrationsprocesser och miljökommunikation.

dcconsulting.se - interkulturell kommunikation

Det är främst till ledningsgrupper och personal inom offentlig sektor, medelstora och stora företag och organisationer som DC Consulting vänder sig till.

"Expertis och kompetens, levereras med engagemang”

"I mötet och dialogen mellan människor som förstår världen annorlunda uppstår interkulturell kommunikation."

// Anna-Karin Byström, VD, författare & Fil.Lic media & kommunikationsvetenskap

Maria Bervelius - Sångerska, Berätterska & Teaterpedagog

Maria brinner för att arbeta med musik och berättande i olika sammanhang; där hennes intresse lett till att hon inriktat sig mot jazz, barnföreställningar samt ett experimentellt utforskande där flera musikformer får mötas.

Med sitt starka engagemang i skol- och samhällsfrågor samt sin yrkeserfarenhet som teaterpedagog och förskolelärare har Maria utvecklat barn-/familjeföreställningar som tar upp t.ex. svåra samhällsaktuella ämnen som miljö- och HBQT-frågor på ett enkelt, pedagogiskt och engagerat sätt för barnen.

I många föreställningar använder Maria kulturens uttrycksformer vid gruppstärkande arbete genom föreställningar, som då skapas utifrån skolans behov t.ex. vid konflikthantering eller stärka barnens/elevens självkänsla.

Med sin kreativitet och förmåga att anpassa sig till målgruppen vänder sig Maria även till Företag som vill ha en upplevelse utöver det vanliga!

Ex. Barnföreställningar

”Gertrud och Sjörövarna”

En berättarföreställning som framförs med berättande, musik och gestaltning. Tema miljö och hållbarhet.

”Mika och den flygande hatten”

Är en föreställning som passar som ingång och del i samtal, reflektion i värdegrundsarbete kring mångfald och regnbågsfamiljer. Här kan Maria skriva anpassade manus/föreställningar utifrån Mika samt med efterföljande arbete som teaterpedagog.

Musik

Maria arbetar också som frilansande solist, men har även ett eget band, Maria Bervelius Band, där hon gärna improviserar jazzen med folkmusik och folktraditioner.

Med sin mångåriga erfarenhet som sångerska har Maria flera intressanta samarbeten på sin meritlista. Bla. Dixie Cats, Monica Zetterlund, Anders Berqvist, Jesse Lindgren, Anders Linder m.fl.

www.mariabervelius.se

ALTI - Unika handgjorda smycken - för alla och alltid

Den norrländska smyckesdesignern Åsa Backman har sedan 2007 arbetat med smyckestillverkning i silversmide/silverlera.

- Att designa och skapa smycken i silver är så naturligt för mig.

Silver är inte bara ett underbart material att arbeta med utan även fantastiskt snyggt, klassiskt och vackert att bära. Det passar både till fest och vardag och det viktigaste av allt- alla kan, oavsett ålder eller kön, bära silversmycken berättar Åsa.

Varje kultur och tidsepok formar alltid sina smycken med en tydlig koppling till den stil och mode som gäller.

- Jag vill att alla mina smycken ska ha en mening och vara tidlösa och eftersom jag själv skapar och tillverkar alla smycken ska mina kunder alltid känna igen ett smycke från ALTI.

Mitt företag ALTI, som jag har byggt upp från grunden, är ett varumärke som står för unika, handgjorda, exklusiva och personliga smycken. ALTIs logga är format som ett hjärta, vilket genomsyrar Åsas tanke om att ha själ och hjärta med sig i allt man gör. Hjärtat är format av bokstäverna A L T I vilka representerar hennes barns två första bokstäver.
- Mina barn är min stora inspiration och glädje i livet och de ger mig lust att skapa!

Idag finns ALTI främst på den nationella men även till viss del på den internationella marknaden. Åsa har sin ateljé och silververkstad i Bosvedjan i Sundsvall, det är här hon själv säljer sina smycken.

- Jag driver även en en webshop där man enkelt kan se och beställa av ALTI´s varierande smyckesutbud. Men trots en stor efterfrågan bland återförsäljare så väljer jag med omsorg var mina smycken ska säljas. Det är viktigt att ALTI representeras på ett bra och ärligt sätt. Av människor med rätt inställning och med själ och hjärta med i det som de står för och gör. Därför är jag glad över att just dessa personer valt att vilja vara en ambassadör för ALTI. För att nämna några Shirley Clamp, Andreas Weise, Malin Berghagen, Sanna Nielsen, Gabriel Fors och Kevin Walker.

För mer info och webshop, se hemsidan eller besök http://www.facebook.com/ALTIsmycken
closemenu
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram