fbpx

Hypnos

Har du någon gång suttit med blicken djupt försjunken i telefonen, en bok, tv:n eller varför inte i en sprakande eld och någon i din närhet försöker prata med dig?

Hypnos och jogging

Du hör personen klart och tydligt men kan inte riktigt slita bort blicken. Eller så kanske du har kört bil och plötsligt upptäckt att du är framme vid destinationen, men inte minns vägen.

Då har du befunnit dig i det som kallas för trance.

Trance är ett vanligt tillstånd som alla människor har en erfarenhet av, till och med flera gånger dagligen. Många vittnar om denna upplevelse i samband med joggingrundan, att det känns som om de svävar fram.

Trance är ett medvetandetillstånd som är öppet, kreativt och mottagligt.

Hypnos är en trance

Hypnos är det mer kända namnet för arbetet som utförs för att försätta en person i trance.

Under hypnos är kroppen mycket avslappnad medans hjärnan är aktiv, intresserad och superfokuserad på de uppgifter den blir tilldelad.

Med andra ord, din hjärna som utan tvekan är den mest effektiva assistent du någonsin kan önska, kommer att snabbt vilja lyda alla instruktioner du ger den.

Om du tillåter dig att bli hypnotiserad kommer du troligtvis att uppleva tidlöshet, yttre stimuli försvinner och tom smärta kan lindras.

En känsla av full avslappning kommer över dig och ditt vanliga tänkande ändras och blir mer av bildlig karaktär.
Det finns inget mystiskt eller magiskt med hypnos, det är ett fullt normalt tillstånd.

Låt sinnet vila

Man sätter således det medvetna sinnet på paus, en slags frikoppling, genom avslappning och då kan jag arbeta direkt med ditt sinne.

När vi då tillsammans skapat förutsättningar för denna inre kommunikation har vi möjligt att påverka känslor, tankar och de beteenden du har.

Forskning har visat att mycket av det vi gör, tänker och känner är styrt från vårt undermedvetna. Det är vad som ofta kallas som automatiska aktiviteter/processer, vilket påverkar vårt dagliga liv på ett omedvetet plan. De flesta av dem har skapats i och under vår barndom och är därefter lagrade i vårt undermedvetna.

Om du känner dig osäker

Boka ett info möte i 15 min

Bekanta dig med mig innan du bestämmer dig!
Boka en tid direkt
Helen
Helen
2023-05-10

Socionom

Mycket bra! Är hel nöjd både över medial vägledning och djup meditation med hypnos.

Agnetha
Agnetha
2022-09-02

Hypnos

Jag blir alltid förundrad över dig att du alltid har en sådan fin ton att pricka rätt i dina behandlingar.
Du är jätteduktig!

Vad säger lagen om hypnos?

Tyvärr finns det personer som påstår att utövandet av hypnos skulle vara förbjudet, men det är inte sant. Här kan du läsa vad lagen säger om hypnos och andra sk KAM tjänster i Sverige. 

Hypnos, ett effektivt verktyg

Hypnos bör man betrakta som ett verktyg för att klargöra och utveckla sin känslomässiga sida för att sedan tillämpa dem i sitt dagliga medvetande.

Under hypnos ges du möjlighet att gå förbi ditt logiska kritiska tänkande för att i stället finna lösningar på de utmaningar, problem och livsmönster som du, kanske återkommande, ställs inför.

Hypnos kan hjälpa dig när du

upplever att en eller flera känslor begränsar och hindrar dig
vill förändra ett beteende
vill förbättra din självkänsla och självmedkänsla
hitta din kreativitet
vill uppnå mål
vill leva i nuet
vill stärka den mentala hälsan
vill hitta ditt sanna jag
inför utmanande uppgifter ex. prov, framträdanden etc.
vid rökavvänjning
vid smärtproblematik
vid viktnedgång
konflikthantering
karriärplanering
efter en livskris
frigöra andra blockeringar
för djup avslappning

Boka hypnos

Kan vem som helst bli hypnotiserad?

Nej, personen måste alltid själv vilja bli hypnotiserad då all hypnos är en form av självhypnos.

Du kan bli guidad in i trance men aldrig tvingas att göra eller säga saker mot din vilja, du kan alltid själv avbryta närhelst du vill.

Personer som lättast kan bli hypnotiserade är de som kan koncentrera sig och följa instruktioner bäst och att kunna rikta sin fokusering inåt och koncentrera sig på en enda sak.

Finns det några garantier att hypnos fungerar på mig?

Det finns inget i livet som heter garantier.
Däremot är det här ett teamwork mellan dig och mig, där du också har ett ansvar och tillsammans hjälper vi varandra under sessionen.

Jag lovar dig att göra mitt allra bästa och mitt driv är att se andra människor lyckas under handledning av mig. Win win helt enkelt!

Och om det skulle behövas kommer jag självklart att tala om för dig om jag har en utmaning i arbetet med dig, alla är ex. inte hypnotiserbara.

Hur många sessioner bör jag räkna med?

På 2-3 sessioner har de flesta märkt tydliga och positiva resultat, och inte bara på det som själva hypnossessionerna kanske handlat om utan även på andra delar såsom ett större inre lugn, mer självkänsla etc.

closemenu
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram