fbpx

Artikel: Att bli spådd av ett medium

2018-10-10

Malin Berglund är medium och spår i tarotkort för att vägleda sina klienter i livet. Foto: Ina Degerlund

Jag föreställer mig en mystisk spådam med en magisk kristallkula som ska spå min framtid och fälla onda förbannelser på mig. Det är däremot inget jag möts av hos medium Malin Berglund, som i stället för att skapa obehag vill hjälpa sina klienter att hitta den rätta vägen i livet.

– De allra flesta vet saker eller anar saker, men de vill få en bekräftelse på att de inte är dumma i huvudet, säger hon.

När jag kliver in hos Malin Berglund möts jag av ett varmt välkomnande och en hemtrevlig känsla. Solen lyser upp det vackra vardagsrummet och på bordet står några ljus, små kristallstenar och kortlekar. Vi sätter ner oss i fåtöljerna runt vardagsrumsbordet och Malin plockar fram sina anteckningar. Det är här hon tar emot sina klienter. För att få en helhetsupplevelse får jag både medial vägledning och spådom i tarotkort under mitt besök.

– Innan ditt besök har jag suttit en stund och fått till mig saker som jag skrivit ner på ett papper, berättar Malin.

Hon förklarar att hon med hjälp av intuitionen får bilder i sinnet som hon sedan förmedlar vidare till klienten.

Hon sluter ögonen och sitter tyst i någon minut innan hon börjar den mediala vägledningen. Hon förklarar att det hon säger endast är vägledande. Hon vill även vara tydlig med att jag alltid kan välja att göra på ett annat sätt, och då behöver inte det som hon säger gå i uppfyllelse. Hon ser situationen jag befinner mig i just nu och vart den kommer att leda om jag fortsätter gå den vägen jag är på.

– Om du väljer den vägen är det jag säger den mest troliga utkomsten, förklarar hon.

Pilgrimsvandring och framgång

– Du är extremt äventyrlig och självständig och du går dit näsan pekar, börjar Malin. Får du för dig en sak så gör du det, tillägger hon.

Malin berättar att hon ser en pilgrimsvandring från Frankrike till Spanien. Hon menar att jag kanske har en önskan om att göra en sådan, eller att den symboliserar min väg i livet – en tanke som faktiskt slog mig en gång när jag gick på gymnasiet för fyra år sedan.

– Att du är så extremt äventyrlig och självständig kan dock ställa till med lite problem, om det är någon som vill bli i ett förhållande. Man får inte binda fast dig – en ring på ett finger känns som en boja, fortsätter hon. Du är hemskt otålig och vill att saker och ting ska hända, och helst igår, säger hon och skrattar.

Hon råder mig att släppa taget och kontrollen, då jag omöjligt kan kontrollera allting.

– Du får framgång och styrka, det behöver du inte vara orolig över, betonar hon.

Hon fortsätter med att berätta att jag är en person som måste göra saker för att få energi och befinna mig där det händer mycket runt omkring.

Jag dricker nervöst ur mitt vattenglas. Jag försöker att inte bekräfta det hon säger på något sätt, men jag känner väldigt mycket igen mig själv i det hon säger. Hur kan hon träffa rätt på så mycket utan att veta någonting om mig?

“Det är upp till var och en själv att avgöra vad man tror på”

Trovärdigheten är viktig för Malin och hon menar att det inte gynnar någon om hon skulle googla fram information i förväg.

- Det är upp till var och en själv att avgöra vad man tror på, säger hon.

Hon berättar att bemötandet med klienter alltid varit positivt och att hon tycker bäst om att jobba med skeptiker, då de inte har några särskilda förväntningar utan ofta är nyfikna människor som har gått i funderingar på om det dels finns något mer efter det här livet på jorden, eller har upplevt saker de inte kan finna naturliga orsaker till. Ett öppet sinne, sunt förnuft och ett skeptiskt ifrågasättande hör ihop med andlig tro.

– Ingen bör leva sig in i ett så “övernaturligt” tänk så att det tar över vardagen, menar Malin.

Att besöka ett medium påminner mig om att gå till en psykolog, fast med omvända roller. När jag går till en psykolog är det jag som berättar för psykologen hur jag känner, men hos ett medium är det tvärtom. Mediet berättar för mig hur jag känner. Samtidigt känns det ganska skönt att höra någon annan säga de tankar som jag ofta tänker på men aldrig säger högt. Det ger en viss klarhet för en själv och man kan se på saker ur ett annat perspektiv.

Förutom detta berättar Malin om personer som kommer träda fram i mitt liv, och om framgång och karriärmöjligheter som står och väntar bakom hörnet. Hon nämner även en speciell kontakt jag har med djur, men det är något jag aldrig tänkt på eller utforskat.

– Ska vi titta på tarotkorten? frågar Malin ivrigt. Hon tar upp kortleken som består av 52 bildkort med olika betydelser. Malin berättar att många är rädda över att få Döden, även om kortet inte alls är farligt utan symboliserar en övergång från en period i livet till en annan.

Vad bör jag veta just nu?

Malin ställer frågan och blandar korten. Hon lägger ut 16 av korten på bordet och vänder ett kort i taget. Det första kortet är Bägaren, som är ett känslokort.

– Du kryper undan dina egna känslor och du vill varken titta på dem eller handskas med dem, säger hon.

Hon förklarar att korten brukar plocka upp det som tankarna fokuserar mest på just nu. I mitt fall är det önskan om att få stabilitet i känslor, kärlek och gemenskap till andra människor. Malin menar också att jag inte riktigt vet vad jag vill.

– En stund vill du vara nomad och inte äga någonting och andra stunder vill du ha allt, förklarar hon.

Hon fortsätter att vända på korten en efter en.

– Du är en väldigt känslosam dam, skrattar hon.

De flesta korten innehåller en bägare. På ett av korten finns en person vars blick faller på fällda bägare som runnit tomma. Det som personen inte ser är alla bakomliggande, fyllda bägare. Kortet symboliserar att man inte ska se tillbaka på vad som har hänt utan i stället fokusera på att leva i nuet och uppmärksamma det man fortfarande har.

– Här kommer segertåget! utropar Malin glatt när hon vänder på följande kort. Du kan inte längre gömma dig för känslorna och du kommer att lämna det gamla bakom, säger hon.

Malin ser att det finns en pålitlig kvinna i mitt liv som kommer att hjälpa mig mycket. Hon är ganska övertygad om att denna kvinna redan finns, men är inte närstående.

– Jag tror du redan vet vem det är, det är inte helt oväntat, säger hon. I den stunden kan jag inte avgöra vem denna kvinna möjligen kunde vara, men Malin menar att mycket av det hon säger kommer att falla på plats efter en tid.

Malin ser också att jag kommer få ett jobberbjudande eller ett meddelande om pengar.

– Det kan handla om frilansjobb eller extrajobb inom din bransch. Det är svårt att säga när det händer, men det känns som att det inte är så långt borta, säger hon.

Hon vänder på nästa kort som är Magikern.

– Det du vill ska hända får du att hända, men du måste hantera det här med dina känslor, betonar hon. Du har ingenting att oroa dig för, så länge du inte väljer att kliva ner i ett hål, menar hon.

Vad bör jag veta om människorelationer?

När Malin ställer frågan och återigen blandar korten faller några av dem på golvet.

– Det är inte ofta de flyger iväg, säger hon.

Hon vänder på första kortet som är Narren. Malin menar att jag inte är van vid att stanna länge i människorelationer.

– Du känner dig som ett sårat barn ibland – som en treåring. Kanske att du känner dig missförstådd, säger hon.

Hon ser att jag kommer göra ett val i känslor som kommer leda till något bra. Längre bort när jag väl bearbetat känslorna kommer nya möjligheter.

– Du får inte ge upp, lämna och gå inte oavsett vilken relation det är. Var inte det sårade barnet, råder hon.

Vad bör jag veta om kärlek?

Narren kommer fram igen när Malin lägger korten på bordet.

– Vill du verkligen ha en kärleksrelation? frågar Malin fundersamt.

Hon ser i korten att jag även i denna fråga velar. Enligt Malin är den faktiska frågan: vill jag plantera så det händer eller rycka upp så att det inte händer?

– Du är rädd för att bli sårad i kärlek, fortsätter hon. Men – det finns en man som är rättvis, lojal, duktig, företagsam och han vet vad han vill. Hans negativa sida är att han kan styra för mycket och han måste få höra att han inte kan bestämma allt. Han har skarpt intellekt, han är ärlig och han vet, säger Malin. Håll utkik på intelligens, betonar hon.

Hon säger dock att den här mannen inte behöver vara någon jag tänker på just nu, utan det kan vara någon som kommer fram vid ett senare tillfälle. Hon uppmuntrar mig till att öppna ögonen och se mig omkring – och det känner jag att jag i denna fråga behöver göra. Jag har ingen blekaste aning om vem den här mannen skulle kunna vara, så läser han detta får han gärna träda fram!

– Det känns som att du ibland vill sluta tänka på de här känslorna, att du inte orkar tänka på det här, fortsätter Malin läsa i korten.

Hon menar att när jag väl träffar någon ska jag inte krypa undan mina känslor utan i stället berätta vad jag känner.

– Du kommer märka att han också är väldigt känslosam, tillägger hon.

Även Döden dyker upp i frågan om kärlek, men som Malin tidigare förklarat är det ingenting farligt. Den symboliserar ju bara början på något nytt.

– Skynda långsamt i kärlek, säger Malin.

Ett reportage från besöket hos medium Malin Berglund i oktober 2018.

Ina Degerlund

closemenu
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram